Elisan valokuitu pitää kaivaa perille saakka, lisälaskua tulee!

Kustannukset eivät todellakaan jää pelkästään valokuituliittymän liittymän maksamiseen (900 tai 1 800 euroa).

Tarjouskirjeessä lukee, että se sisältää kaapelin vedon rakennuksen tekniseen tilaan saakka, mutta näin ei kuitenkaan käytännössä ole.

Piuha vedetään tontin rajalle ja siitä se on itse kaivettava perille saakka. Jos ainoa vaihtoehto on kaivaa se kulkuväylälle/pihatien alle, se täytyy olla 70 cm syvässä. Ei muuten kaiveta käsipelillä!

Meillä taas tontti on noin metrin katua ylempänä ja se on pengerretty luonnonkivillä. Nyt kuitenkin tuo kaapeli täytyisi kaivaa/kaivauttaa juuri siitä läpi eli purkaa iso osa pengerrystä ja istutuksia sen päällä.

Työtä siis riittää, ensin puretaan ja kaivetaan ja sitten rakennetaan uudestaan. Hyvässä lykyssä komeat katajat juurineen tuhoutuvat siinä samalla. Varovasti käsin tämä homma on tehtävä.

Onneksi isäntä pystyy tämän tekemään, sillä muutenhan siihen pitäisi joku ostaa.

Ottaa vaan päähän kun oli täksi syksyksi muutakin projektia tehtävänä. Miksi Elisa ei ole voinut informoida tästä aiemmin?

Kun sitten piuhat on saatu paikalleen, voidaankin entinen antenni katolta heittää menemään, samoin entinen antennidigiboksi eli on ostettava uusi digiboksi tai otettava esimerkiksi Elisa Viihde-paketti.

Kaapeli-tv-liittymän mukana tulee muutama lisäkanava, mutta mielestäni niillä ei ole isoa lisäarvoa, kun kaapeliliittymästä on kuitenkin maksettava erikseen vielä kuukausimaksu noin 6 euroa.

Täällä Lamminpäässä on aiemmin pystynyt kilpailuttamaan laajakaistapalveluja, meilläkin on ollut niitä ainakin kolmelta eri palveluntarjoajalta. Vaan ei enää. Nyt ollaan Elisan kanssa naimisissa ja on pakko maksaa mitä pyydetään. En edes uskalla laskea kuinka kauan tätä laskua kuoletetaan...

Elina ToivonenLamminpää

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.