Sanokaamme ei sotilasliitoille

Kokoomus on tivannut jo monta vuotta Sauli Niinistöltä, että lähteekö hän ensi vuoden presidentinvaaleihin sateentekijäksi Tarja Halosen jälkeen ja sitä kautta tasoittamaan Nato-ovien aukeamista Suomen kiiluvasilmäisille ”rautakanslereille”.

Nyt kun Niinistökin on odotellut vaalien lopputulemaa ja puolueiden voimasuhteita, niin nyt varmasti viimeinkin hän sai vahvistuksen kieltäytymisensä takeeksi – ja se oli Timo Soini.

Lähes Suomen suurimmaksi puolueeksi noussut Perussuomalaiset saa kyllä Niinistönkin lyömään tyhjää, ja samalla kun soinilaiset ovat myös Nato-kriittisin puolue maassamme, niin ei jää muuta vaihtoehtoa Niinistölle kuin pysytellä yhä puolivallattomana ukkomiehenä ja keskittyä nuorikkonsa muusana runouden syvimpään olemukseen.

Kokoomus löytää kyllä hyvän seremoniallisen ehdokkaan ulkoministeri Alexander Stubbista, joka on kuin kala vedessä seurapiirien ja harjannostajaisten unilukkarina.

Kyllä varmasti Kepun Olli Rehnkin katsoo Brysselin kabinetit paremmaksi vaihtoehdoksi, kuin nälkämaan laulua tapailevat alkiolaiset änkyräkepulaiset, jotka vaalikatastrofin jälkeen lähettävät EU-lobbari Rehnille haisevat terveiset talikkojensa varresta.

Valtakunnassa kaikki hyvin, persujen voiton kunniaksi voimme jatkaa edelleen sotilasliittojen ulkopuolella ja nukkua yömme rauhassa.

Arvi Marjamäki

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet