Vanhoja ja hyväksi havaittuja ohjeita politiikan propagandan laatijoille ja levittäjille

"Suurinkaan propagandan suunnittelun nerokkuus ei sittenkään johda ollenkaan menestykseen, jollei alati pidetä mitä tarkimmin silmällä perustavanlaatuista periaatetta."

"Sen pitää rajoittua käsittelemään harvoja asioita, mutta sitten toistaa niitä loputtomiin. Kestävyys ja sitkeys ovat tässä samoin kuin monessa muussakin asiassa tässä maailmassa menestyksen ensimmäinen ja tärkein edellytys.....vasta kaikkein yksinkertaisia käsitteitä tuhannesti toistamalla suuret joukot saadaan vihdoin muistamaan."

"Mikäli propagandanteossa halutaan vaihtelua, ei itse sen sisältöä, mitä propagandan avulla on määrä julistaa, saa koskaan muuttaa, vaan sen täytyy aina sanoa lopuksi sama asia."

"Niinpä täytyy samaa iskusanaa tietenkin valaista usealta eri puolelta, mutta aina pitää jokaisen katsauksen lopun päättyä iskusanaan."

"Suuret joukot alkukantaisen mielensä yksinkertaisuudessa helpommin joutuvat suuren valheen kuin pienen valheen uhriksi, koska he itsekin tulevat usein lasketelleeksi pikkuvalheita, mutta liian suuret valheet sentään hävettäisivät heitä liiaksi."

Ohjeet ovat Adolf Hitlerin teoksesta Mein Kamf - Taisteluni. Tämähän pärjäsi aikoinaan kohtuullisen hyvin niissä vallantavoitteluhommissa.

Itse otan ne lähinnä varoituksena ja kannustimena kriittisyyteen ja epäilyyn. Vähän kaikenlaisen "tiedonvälityksen" suhteen.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.