LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Lukijalta: Apua hätänumerosta? – "Poliiseja ei kuulunut, pitkän ajan kuluttua soitettiin, että on vähän kiireitä"

Saapuessani kotiin Hervantaan illansuussa helmikuisena maanantaina löysin rappukäytävästäni hyvin huonokuntoisen nuoren miehen.

Kysyessäni vointia hän vastasi, ettei todellakaan ole kunnossa ja joka paikkaan sattuu, käteen varsinkin kovasti.

Hänen suostumuksellaan soitin hätäkeskukseen, josta pyydettiin antamaan puhelinta nuorukaiselle, joka alkoikin huutamaan ja uhkailemaan paikalle mahdollisesti saapuvia poliiseja väkivallalla, mutta kertoi myös olevansa kovin kipeä eikä lainkaan tiedä missä on ja mihin on menossa.

Minulle hätäkeskuksesta todettiin, ettei sieltä tällaisiin tapauksiin mitään ambulanssia lähetetä, menköön Acutaan. Aikani odottelin, soitin poliiseja paikalle ja jututin poikaa, oli todella sekava, valitteli kipujaan, enkä todellakaan voinut häntä pihalle kylmään lähettää harhailemaan.

Poliiseja ei kuulunut, pitkän ajan kuluttua soitettiin, että on vähän kiireitä, eikä pitkään aikaan vielä ehditä saapumaan, tuntiin ainakaan; kiittivät sentään, että huolehdin lähimmäisestä.

Kotiiniko olisi pitänyt viedä, sen tosin olisin luultavasti jopa tehnyt, jollei olisi ollut vieraita.

Lupasin lopulta pojalle, että hän saa istua lämpimässä rappukäytävässä, ”kaverit tulevat kohta hakemaan”. Ilmeisesti ja toivottavasti lopulta saapuivatkin, enhän minäkään siellä yötäni voinut viettää.

Todettakoon vielä, että aika lailla on karissut luottamus tämän puolen asiakaspalveluun jo aiemmin, kun jokin aika sitten yritin edellisen kerran ambulanssia soittaa, niin kuuntelin kymmenisen minuuttia nauhoitetta ”olette jonossa, olkaa hyvä ja odottakaa sulkematta puhelinta”.

Eipä ainakaan tuo luottamus vahvistunut nytkään.

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet