LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Lukijalta: Mennäänkö ylpeys edellä metsään? – "Voisihan se olla mahdollista, että tulevaisuudessa kiinalaiset tekisivät invaasion kansiareenaan"

Karoliina Kähönen kehotti Tamperelaisessa 1.2. ylpeyteen Tampereen kaupunginosahankkeesta, joka on vielä suunnittelupöydällä.

”Kansiareena on taitekohta, on jo toteutumassa. Uusi kaupunginosa tulee vielä viemään meidät vielä koko maailman tietoisuuteen, jos osaamme vain hyödyntää tilaisuuden”. Tuo pieni sana ”jos” on hyvin merkitsevä.

Mielestäni on lähes vastuutonta motivoida tulevaisuuden hankkeita jos-ilmiön varaan ja hankemotiivina on ylpeys. Ei kannata ottaa kovin vakavasti tamperelaista sanontaa ”kaunein osa Suomea on Tampereelle johtava tie”.

Tampereen maantieteellinen sijainti on jo pelkästään este kehittyä maailman tietoisuuteen mahtipaikaksi. Täällä Euroopan takapihalla ei voi käydä, tänne pitää tulla ja mennä. Ei tässä mitään uutta ole, tämä raitiotiehankkeen maailmaa syleilevä toteutus nojaa myös tähän kuplaan.

Jotain on kyllä saatu aikaankin, keskustan kivijalkakaupat tyhjennettyä on saatu marketteihin ja muihin ostoskeskuksiin. Ja onhan tehty ehkä maan suurin biletysalue keskustaan.

Helsinki on mielestäni hyvä vertailukohde, asukasluku on noin nelinkertainen Tampereeseen nähden. Heillä on myös areenakeskus jääkiekkopelejä varten ja myös muita jäälajeja että suuria viihdetilaisuuksia varten. Muistelen, että venäläiset omistavat sen nykyisin. Voisihan se olla mahdollista, että tulevaisuudessa kiinalaiset tekisivät invaasion kansiareenaan. Saa nährä, kuinka käy.

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet