Petteri MäkinenKirjoittaja on Tamperelaisen päätoimittaja.

Pääkirjoitus: Tervetuloa, Marriott ­– "Etukäteen on päivitelty, että saunaakaan hotellista ei löydy"

Tampereen uuden Courtyard by Marriott -hotellin avajaisia juhlistettiin tiistaina. Tampere-talon kupeeseen kasvanut 11-kerroksinen hotelli kasvattaa Tampereen hotellihuoneiden määrää 229:llä.

Juhlaan on syytä muutenkin. Yhteensä 17 miljardin liikevaihdolla pyörivän maailman suurimman hotelliyhtiön tulo Tampereelle on juhlan paikka. Marriottilla on yhteensä yli 1,1 miljoonaa hotellihuonetta ympäri maailmaa. Tulokkaan merkityksestä Tampereelle kertoo se, että kanta-asiakkaita on 135 miljoonaa. Potentiaali on suuri. Marriott-luvut ovat käsittämättömiä.

Korkeintaan pieni kauneusvirhe on se, että Tampereen hotelli ei lopulta ollut Suomen ensimmäinen Marriott, sillä helsinkiläiset Katajanokka, Klaus K ja St. George liitettiin Marriott-hotelleiksi viimeisen vuoden aikana.

Tampereen hotelli on kuitenkin Suomen ensimmäinen uusi Marriott ja ensimmäinen Courtyard by Marriott -brändin hotelli. Courtyard – joita koko maailmassa on lähes 1200 – on Marriottin keskihintainen liikematkailijoille suunniteltu hotelliketju.

Tavoitteena on tuottaa tasalaatuinen, tuttu ja turvallinen hotellituote ennen kaikkea kansainvälisille liikematkustajille. Kokemuksen ei pitäisi erota toisistaan, oli hotelli sitten Shanghaissa, St. Lousisissa tai Tampereella. Kunniassa ovat kunnon sänky, riittävä äänieristys, hyvä työtila ja riittävä määrä reikiä töpseleille sekä kuntosali.

Etukäteen on päivitelty, että saunaakaan hotellista ei löydy. Tampereen sielu ja historia näkyy hotellissa tyylikkäästi jokaisesta huoneesta löytyvästä teollisuushistoriasta kertovasta taulukokoisesta valokuvasta. Onneksi ylenmääräisen päälleliimatun ja väkisinväännetun paikallisuuden aiheuttamat noloudet on kierretty.

Tällainen hotelli on Tampereelle kunniaksi ilman turhaa kikkailuakin.

Tervetuloa, Marriott.

Petteri Mäkinen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet