LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Lukijalta: Ara on keksinyt ikiliikkujia – "Tontit valitaan kalleimmista, joka tietenkin nostaa hintaa,"

Veronmaksajat tukevat ”kohtuuhintaista” vuokratalojen rakentamista ja niissä asumista.

Ara, joka on siis valtion (veronmaksajat) rakentamisen tukitoimija, on suunnannut pääosin resurssit vain pääkaupunkiseudulle, nyt on myös Tampereen seudulla kolme hanketta. Tontit valitaan kalleimmista joka tietenkin nostaa hintaa, Teiskon halvemmat järvinäköalatontit eivät kelpaa, vaikka joukkoliikenne kehittyy.

Aran linja on kuitenkin edelleen entinen tukea saa vain kaiken keskittämisen C21-alueille, vaikka monet asiantuntijat varottelevat keskityksen haitoista. Pariisista 100 000 ihmistä muuttaa vuosittain maalle.

Kansantalouden kannalta tämä Ara-rakentaminen myös arveluttaa. Vuokrat muodostuvat niin korkeiksi, että jälleen joudutaan käymään veronmaksajien tallelokerolla asumisen tukemiseksi.

Kaivataan puolueetonta tutkimusta siitä, onko tosiaan ikiliikkuja keksitty, tiedämme, että sen tekee hankalaksi kitkan olemassaolo ja sitä on tässä Ara tuotannossakin. A-kruunu veronmaksajien rahoittamana rakennuttajana on saanut 50 miljoonaa euron rahoituksen valtiolta ja pystyy näin kilpailemaan niukasti yksityisen rakentamisen kanssa, sen kansantaloudellisen merkityksen voi kyseenalaistaa.

Esko Järvenpää

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet