LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Kiinteistöveropäätöksen saa ensi vuonna OmaVeroon

Risto Moisio harmitteli Tamperelaisessa 7. elokuuta, miksi Verohallinto tuhlaa rahoja kiinteistöveropäätösten uudelleenlähettämiseen. Moision ja hänen vaimonsa kiinteistöveroon oli tullut yhteensä reilun euron korotus, minkä takia he olivat saaneet uudet kiinteistöveropäätökset keväällä tulleiden tilalle. Moision mielestä ei ole järkeä on lähettää uusia päätöksiä, kun päätösten postittaminen maksaa enemmän kuin verotus muuttuu.

Jos kiinteistöverotus muuttuu, asiakkaalle on lähetettävä aina uusi päätös.

Iloksemme voimme kuitenkin kertoa, että kiinteistöveropäätökset voi saada sähköisesti ensi vuodesta alkaen. Kiinteistöveroasiat siirtyvät Verohallinnon OmaVero-palveluun loppuvuodesta ja kiinteistöveropäätökset löytyvät 2020 alkaen OmaVerosta.

Jos asiakas ottaa käyttöön Suomi.fi/Viestit, hän ei saa enää kiinteistöverotuspäätöksiä paperipostissa. Sen sijaan asiakas saa ilmoituksen sähköpostiin, kun OmaVerosta löytyy uusia päätöksiä tai muita asiakirjoja. Suomi.fi/viestit-käyttäjät saavat jo nyt esimerkiksi veroilmoituksesta ja verokorteista ilmoituksen sähköpostiin. Näin säästyy sekä paperia että yhteiskunnan rahoja.

Suomi.fi/viestit kannattaa ottaa käyttöön, jos viranomaisten lähettämän paperin määrää haluaa itse vähentää. Verohallinto ei lakkaa lähettämästä paperipostia ilman asiakkaan suostumusta.

Jukka BacklundveroasiantuntijaVerohallinto

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet