Pekka RuissaloKirjoittaja on Tamperelaisen toimittaja.

Tampere taitaa supertapahtumat

Ratinassa järjestetyt Rammsteinin keikat onnistuivat erinomaisesti niin esiintyjän kuin Tampereenkin kannalta, kirjoittaa Tamperelaisen toimittaja Pekka Ruissalo pääkirjoituksessaan.

Pekka Ruissalo

Vähintään useamman miljoonan euron tulot kaupungille, yli 60 000 enimmäkseen tyytyväistä katsojaa Tampereen Ratinassa.

Vähintäänkin hyvin toimineet järjestelyt paikan päällä, vähäinen määrä järjestyshäiriöitä. Lavalla kahtena iltana yhtye, joka hoiti oman leiviskänsä osaamisella.

 

Viikonloppuna Tampereella viihdyttänyt Rammstein on vain yksi esimerkki siitä, miten erinomaisia ja kansainvälisiä keikkakokemuksia Ratinan stadionilla on voitu viime vuosina tarjota. Melkein suoraan verrannollinen kokemus löytyy kahden vuoden takaa, kun Robbie Williamsin Heavy Entertainment Show veti Ratinaan 30 000 katsojaa.

Molemmat konsertit hoidettiin erinomaisesti niin järjestäjän kuin artistinkin puolelta.

 

Mutta miten jatkossa? Helsingin Olympiastadionin remontti valmistuu tällä tietoa kesällä 2020. Kun legendaarinen pyhättö viimein valmistuu, miten Tampere pystyy sen jälkeen laittamaan kampoihin?

Tosin: kun mennään kaksi vuotta ajassa eteenpäin, puitteet eivät juurikaan kalpene pääkaupungin tarjoamille vaihtoehdoille: on uunituore, Suomen suurin Kansiareena ja siihen kaveriksi tarjota Ratinan stadionin ulkoilmaympäristö.

 

Mikäli kuitenkin tulevien vuosien supertähtikilpailuissa tulee köniin, ei Tampereen kaupungin ole millään tavalla syytä painaa päätä pensaaseen. Suurtapahtumat on hoidettu järjestään mallikkaasti: myös urheilutapahtumat on järjestetty hienosti aina kansainvälisistä jalkapallomaaotteluista alkaen.

Tampere on osoittanut jo useampaan kertaan olevansa valmis hoitamaan millaisen tapahtuman tahansa. Se on sellaista kaupunki- ja brändimarkkinointia, joka heijastuu suoraan myös ulkomaillekin silkkana plussana.

Joten: ei muuta kuin lisää supertapahtumia Tampereelle, Tampere on kyllä niihin valmis.

Pekka Ruissalo

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet