LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Mihin kaikkeen rahaa syydetään?

Apulaispormestari Aleksi Jäntti kirjoitti keskiviikon 3. heinäkuuta Tamperelaisessa rajusti kasvaneista sosiaali- ja terveysmenoista, että ”syydämme niihin jatkuvasti lisää rahaa, jota ei ole”.

Epäili ettei ”rahoilla ole välttämättä tehty oikeita asioita” kun lisää rahaa ja resursseja jatkuvasti vaaditaan. Viime mainitusta harva taitaa olla eri mieltä ne kun koostuvat niin monista osasista. Lääketieteen keinot ovat kehittyneet, joka jo automaattisesti sinällään nostaa niitä terveysmenoja.

Lehdissä on kirjoitettu paljon huumeiden käytön ja muiden päihteiden käytön ja mielenterveysongelmien lisääntymisestä ja sen aiheuttamista häiriöistä kaupungin keskustassa.

Eri kommentoijat vaativat oitis käyttäjille lisää laitos- ja avohoitopaikkoja ja myös kaupunkiin näille pistospaikkoja, jossa voisivat mukavasti hoitaa ”tarjoilun”. Se sektori vaikuttaa myös melkeinpä ”pohjattomalta kaivolta.”

Kukaan ei haluaisi kieltää näiltä vieroitushoitoa, mutta tyhmempikin käsittää, että kokonaistalouden mahdollisuudet asettavat rajoja.

Terveyden- ja vanhustenhuolto ovat jo saaneet osakseen melkoisia säästö- ja leikkauslinjan vaikutuksia. Näistä tuskin voidaan enempää tinkiä kuten ei perustuloturvastakaan.

Tampereen ja myös valtion budjetit ovat olleet suuresti alijäämäisiä. Nuorten ja lasten pahoinvoinnista kirjoitellaan paljon. Kotien ja kasvatuksen asiantuntijoina pidettyjen vastuu korostuu. Yhteiskunnan resurssien lisäys ei nyt ihan kaikkeen auta.

Vesa Ahlfors

Tampere

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet