LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Kotitalousvähennyksen huonontaminen iskee eläkeläisiin

Eduskuntavaaleissa nyt hallitusneuvottelussa olevat puolueet erityisesti SDP lupaili eläkeläisille parannuksia. Aikovat nyt kuitenkin huonontaa kotitalousvähennystä. Siivouksen suhteen monet jonkin tasoisista terveysongelmista kärsivät joutuvat hankkimaan siivousapua. Tampereen kaupungin avun tuloraja on kuitenkin asetettu hyvin matalalle (1 278 euroa bruttona).

Paikalliset demarit ovat olleet sitä hyväksymässä. Rajan useimmat kutakuinkin normaalipituisen työuran tehneiden eläkkeen määrä ylittää, joten joutuvat hankkimaan avun yksityisiltä firmoilta ja johon kyseinen vähennys on ollut apuna. Siis selvä heikennys heidän asemaansa, kun usein muihinkin asioihin sitä vähennystä tarvittaisiin.

Naapurissa Ruotsissa menevät vastakkaiseen suuntaan ja kaksinkertaistavat saman kaltaisen vähennyksen ylärajan 50 000 kruunuun (noin 47 00 euroa).

Tampereen demarien toiminnassa on ollut muitakin kummallisuuksia. Ovat olleet mukana pitämässä perusterveydenhoidon tasoa riittämättömillä resursseilla täällä. Nyt hallitusohjelmaan on kirjattu, että kiireettömään hoitoon pitää päästä viikon sisään hoidon tarpeen arvioinnista. Olivat aiemmin mukana hyväksymässä vanhustenhoidon hoitajamitoituksen alentamista täällä ja valtakunnan tasolla sen lisäämistä ja minimin lakiin kirjaamista. Herää vain kysymys: miksi eivät aiemmin ajaneet samaa paikallisesti?

Vesa Ahlfors

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet