Petteri MäkinenKirjoittaja on Tamperelaisen päätoimittaja.

Pääkirjoitus: Ravintola voi olla kesäkohde

Kädessäsi on jälleen Tamperelaisen Kesälehti, jonka odotetuimmaksi jutuksi on viime vuosina vakiintunut Paras Tamperelainen Ravintola -äänestyksen pääsarjan voittajan ja Tampereen 30 suosituimman ravintolan julkistaminen.

Tänä vuonna voitto meni toista kertaa peräkkäin Napolille, josta onnittelut Birgitta ja Kalle Räsäselle sekä koko henkilökunnalle.

Napoli venytti äänestyksessä kaulaa muihin, mutta muuten tämän vuoden äänestyksessä äänet jakautuivat hämmästyttävän suurelle ravintolajoukolle. Ääniä sai yli 100 ravintolaa ja top 30:een pääseminen vaati 150 ääntä. Yli 100 ääntä sai 42 ravintolaa.

Paras Tamperelainen Ravintola on ja pysyy yleisöäänestyksenä ja tulos kertoo ennen kaikkea sen, että tamperelaisilla on hyvin paljon ja luonteeltaan erilaisia suosikkiravintoloita.

Vaikka selkeän kulinaarisen ykköspaikan ja ennen kaikkea Michelin-tähden puute on jäytänyt monia, on laaja kärki monella tapaa vahvuus.

Ravintoloiden ja kahviloiden merkitys koko keskustan vetovoimalle tulee vääjäämättä kasvamaan. Kun suosikkiravintoloita ja käymisen arvoisia paikkoja riittää, on syitä keskustaan tulemiseenkin enemmän. Ravintolat ovat tärkeä osa kaupunkikulttuuria. Ne synnyttävät ja vahvistavat sitä. Ravintolareissulla kulutetaan myös muita keskustapalveluja.

Paras Tamperelainen Ravintola -äänestyksen sijoittumista alkukesään on ihmetellyt moni. Perinteisesti kesä on useille yritysasiakkaista eläville laaturavintoloille hiljaista aikaa. Moni laittaa jopa oven kiinni.

Ajattelu on osittain muuttunut. Kesällä ihmiset liikkuvat. Houkutteleva ravintola saattaa vaikuttaa jopa reittisuunnitelmaan. Kulinaarisen elämyksen takia ollaan valmiita matkustamaan. Tarina kokemisen arvoisista paikoista kulkee myös sosiaalisessa mediassa.

Tasokas ravintolatarjonta on Tampereelle hyvin monella tapaa tärkeä asia – kesällä ja talvella.

Petteri Mäkinen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet