Petteri MäkinenKirjoittaja on Tamperelaisen päätoimittaja.

Pääkirjoitus: Paras ravintola taas haussa

Loppukeväästä paikkansa löytänyt Tamperelaisen järjestämä Paras Tamperelainen Ravintola 2019 -äänestys on alkanut.

Äänestämään pääsee aiempien vuosien tapaan pääsarjan eli parhaan ravintolan lisäksi Tampereen parasta lounaspaikkaa, kahvilaa, olutravintolaa ja bilepaikkaa.

 

Yksi merkittävä uudistus on tälle vuodelle tehty. Jo aiempina vuosina pääsarjassa on päässyt halutessaan rastittamaan tai nimeämään kolme suosikkiaan. Kolmen suosikin äänestäminen on nyt mahdollista kaikissa muissakin sarjoissa.

Taustalla on jo viime vuosien aikana äänestäjiltä tullut palaute. Taso on kaikissa sarjoissa Tampereella niin kova, että yhden suosikin rastittaminen on liian tuskallista – monen mielestä jopa epäoikeudenmukaista.

 

Paras Tamperelainen Ravintola on ollut alusta eli vuodesta 2013 lähtien nimenomaan yleisöäänestys. Perustelut valinnoille toki kysytään, mutta hyvän paikan määritelmiä ei ole millään tavalla lähdetty ennakkoon tuputtamaan.

Ehdokaslistasta huolimatta jokaisessa sarjassa voi nimetä myös omat ehdokkaansa ja äänestää niitä. Listaa on täydennetty vuosittain mielenkiintoisimpien uutuuksien lisäksi edellisen vuoden eniten ääniä saaneilla omilla ehdokkailla. Mikään lista ei ole täydellinen. Sen ulkopuolelle jää joka vuosi ehdottomasti käymisen arvoisia paikkoja.

 

PTR:ssä ääniä on tullut vuosittain 3 000–4 000 sarjaa kohti. Äänestyksen tekniikasta vastaa Mediatalo Keskisuomalaisen tutkimusyhtiö Tietoykkönen. Tänä vuonna äänestysaika päättyy keskiviikkona 29. toukokuuta.

Viime vuonna pääsarjan voitti Napoli. Paras lounaspaikka oli 4 Vuodenaikaa, olutravintola Plevna, kahvila Pyynikin näkötornin kahvila ja bilepaikka Doris.

Paras Tamperelainen Ravintola 2019 julkistetaan Tamperelaisen kesälehdessä 5. kesäkuuta ja neljän sarjan voittajat kesäkuun aikana.

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ

Petteri Mäkinen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet