LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Raiskataan vaihteeksi harjumännikkö

Insinöörin suunnittelukynä vai oikein tietokone heilahti? Se heilahdus on tuhoisa Punakylän männikölle ja Sepänkadun lähialueille.

Tätä luonnon läheisten kohteiden tuhoamisraivoa on pienen kulkijan hyvin vaikea ymmärtää, ei vaikka kuinka yrittäisi. Pieni kulkija ei ymmärrä vieläkään, miksi ympäristöön sulautunut Kekkosentie järvialueineen piti viedä rantatunneliin. Rahvas pois näkyvistä, kun ihmiset asuvat korkeissa betonikennostoissaan, Näsiselän raikkaissa pohjoistuulissa.

Nyt nähdään sitten toisin, mäntypuustoinen soraharjanne pitää pinnaltaan repiä auki ja puiden tilalle pitää istuttaa raitiotie maan päälle.Hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa. Miksi soraharjannetta ei voi jättää ehjäksi ja viedä raitiotie tunnelissa soraharjanteen läpi?

Matka ei ole pitkä ja tunnelin molemmat päät kulkevat siellä, missä ihmiset asuvat. Raitiotien palvelukyky ei häiriinny.

Totuus on se, että tämä soraharju luonnonmukaisuudessaan on ainutkertainen kohde Tampereelle. Soraharjuja ei ole kuin yksi, eikä muita tule, mutta kivikasoja rittää vaikka järven täytteeksi. Minusta Amuri puistomaisemaisuudessaan yhdessä soraharjun kanssa tulisi kokonaisuudessaan rauhoittaa alueena tehorakentamiselta.

Pertti Sarlund

Tampere

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet