Petteri MäkinenKirjoittaja on Tamperelaisen päätoimittaja.

Pääkirjoitus: Hieno mies!

Paremmin lempinimellään Costello tunnettu Vesa-Pekka Hautamäki on Vuoden Tamperelainen 2019.

Äänestys oli käsittämättömän tiukka, sillä kärkikolmikko, johon Hautamäen lisäksi kuului kannattajayhdistys Ilves Ikuisesti ry ja laulaja Jarkko Ahola mahtui viiden äänen sisään.

Kun ääniä annettiin netissä, postitse ja lipukkeilla yhteensä yli 3200, saatiin ykkösen ja kolmosen välille eroa 0,2 prosenttiyksikköä. On sanomattakin selvää, että tarkistuslaskenta tehtiin useampaankin kertaan.

Onnittelut koko kärkikolmikolle!

Vuoden Tamperelainen Costello Hautamäki on rikkonut 40 vuoden musiikkiurallaan monenlaisia stereotypioita.

Moni on kutsunut Costello Hautamäkeä kuvauksella mies-josta-kenelläkään-ei-voi-olla-pahaa-sanottavaa. Kuvaus on oiva. Positiivisella ja kohteliaalla kitaravirtuoosilla on aina aikaa faneille. Tähtimaneereita tai ylimielisyyttä ei erota tarkallakaan silmällä, maanläheisyys ja tamperelaisuus sen sijaan puskee läpi tyrkyttämättä ja luontevasti.

Popedan lisäksi muun muassa Sensuurissa, Sleepy Sleepersissä ja Hanoi Rocksissa soittanut muusikko on klaarannut pitkän uransa läpi ilman rockjulkisuuden käyttöaineena olevia skandaaleja.

Muutama vuosi sitten kohua yritettiin rakentaa. Ilveksen maalilaulun We are the Kings tehnyt Costello lauloi Maamme-laulun Tapparan finaalissa keväällä 2016 ja esiintyi vielä joukkueen kultajuhlassakin.

Olisi hienoa, jos tamperelaiset olisivat iloisia siitä, että kaupungissa on kaksi hienoa joukkuetta, totesi Hautamäki Tamperelaisen haastattelussa toukokuussa 2016. Humaani ja urheilukulttuuria syvemmin ymmärtävä avarakatseisuus riisui nopeasti aseista.

Rock and roll -elämä takaa ikuisen murrosiän, mutta liian harvalle liikuntaharrastuksia ja kestävän terveyden. Terveiden elämäntapojen puolestapuhuja on reilusti yli 50-vuotiaana innokas lainelautailija, skeittaaja ja ja jääsurffaaja.

Hyviä perusteluja riittää. Äänestäjät ovat tehneet loistavan valinnan. Kiitos siitä.

 

EDIT 23.2. kello 19.30: Korjattu ristimänimi Vesa-Pekka Hautamäeksi.

Petteri Mäkinen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet