LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Teollisuus tarjoaa mielekästä työtä ja monipuolisen urapolun

Teollisuus tarjoaa mielekästä työtä ja monipuolisen urapolun

Peruskoulunsa päättävät nuoret pohtivat parhaillaan koulutusvalintojaan. Toivottavasti mahdollisimman moni tutkisi myös teollisuuden ammatteihin johtavia koulutusvaihtoehtoja – ja sitä, millaisia mahdollisuuksia maailmanluokan vientiteollisuus tarjoaa työuraksi.

Mahdollisuuksia todella on! Teollisuus investoi Pirkanmaalle vahvasti, viime vuosina yhteensä usean sadan miljoonan euron investoinnit ovat tehneet esimerkiksi Agco Power, Koja-yhtiöt, Purso, Lojer, Cargotec, Sandvik ja Metso.

Investoinnit tarkoittavat aina, että yritykset ja niiden omistajat uskovat alueen vahvuuksiin ja kilpailukykyyn pitkälle tulevaisuuteen. Investoinnit tarkoittavat myös, että osaajia tarvitaan. Nykyaikainen teollisuus tarjoaa monipuolisia ja hyvin erilaisia osaamisia vaativia tehtäviä kehittyneessä teknologiaympäristössä. Yrityksissä valmistetaan maailman huippuluokan tuotteita kansainvälisille markkinoille – aika mahtavan monipuolisen urapolun tarjoava työympäristö kenelle tahansa!

Pirkanmaalla on hyvät mahdollisuudet kouluttautua teollisuuden ammattilaiseksi: toisella asteella Tredu, Sasky, Vaao ja TAKK, korkeakouluasteella TAMK, HAMK ja Tampereen yliopisto. Hyvät oppilaitokset ovat myös yksi tärkeimpiä tekijöitä, miksi yritykset investoivat tänne.

Teollisuus on harvalle nuorelle tuttu ympäristö, ja siksi esimerkiksi Teollisuus tutuksi -kampanjalla kauppakamari, Tampereen kaupunki ja kaupunkiseudun kunnat ja yritykset tuovat teollisuutta tutuksi kaikille alueen kahdeksasluokkalaisille. Teollisuus tarjoaa myös runsaasti työelämään tutustumispaikkoja (TET), kesätyöpaikkoja sekä työpaikalla oppimisen paikkoja eri koulutusasteilla opiskeleville.

Tervetuloa tutustumaan – opiskelu teollisuuden ammatteihin kannattaa!

Toimitusjohtaja Leena Aalto

Koja-Yhtiöt Oy

 

Toimitusjohtaja Aleksi Arpiainen

Tampereen Tiivisteteollisuus Oy

 

Toimitusjohtaja Juha Tervala

AGCO Power Oy

 

Toimitusjohtaja Anssi Asikainen

Kiilto Oy

 

Yksikönjohtaja Sauli Brander

UPM Specialty Papers Oy Tervasaari

 

Vice President Lasse Heinonen

Santen Oy

 

Toimitusjohtaja Ville Järvenpää

Peltolan Pussi Oy

 

Chief Operating Officer Tiina Mustaniemi

Haarla Oy

 

Toimitusjohtaja Henry Nieminen

Insta Group Oy

 

Toimitusjohtaja Jussi Nurminen

Gardner Denver Oy

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet