Petteri MäkinenKirjoittaja on Tamperelaisen päätoimittaja.

Pääkirjoitus: Kolumnistijoukko vahvistui entisestään

Otetaanpa käsittelyyn porukka, joka olisi ansainnut esittelynsä jo kuukausi sitten.

Vuodenvaihteessa Tamperelaisen jo pari vuotta pyörinyt kolumnistirinki sai uusia jäseniä ja kasvoi 40 nimeen. Kolumnistijoukko on nyt aiempaakin monipuolisempi ja -äänisempi.

Vieraskolumnistit ovat löytäneet myös uudet paikat lehdessä. Jokaisessa Tamperelaisessa on nyt kaksi kolumnia. Ensimmäinen on tutulla paikalla sivulla 10 Lukijan kuvan vieressä ja toinen aina lehden viimeisellä aukeamalla.

Ensimmäisen kuukauden aikana uusista kolumnisteista näppäimistön ääreen on päässyt muun muassa paluumuuttajan silmin Tampereen kehitystä ruotinut viihteen monitoimimies, kivikasvo Ismo Sajakorpi. Konkaripoliitikoista Jukka Gustafsson (sd.) kirjoitti vaalikevään odotuksesta, Kalervo Kummola (kok.) taas ruoti tamperelaista kulttuurielämää.

Nuoremman poliitikkopolven nousijoista OAJ-aktiivi ja tuore Manse PP:n edustuspesäpalloilun puheenjohtaja Matti Helimo (vihr.) nosti esiin liikunnan merkityksen ja lempääläinen sarjayrittäjä-suorasuu Jocka Träskbäck (kok.) kertoi, että Suomen työelämä on rikki. Vuoroaan odottelee vielä nokialainen matalapalkka-alojen puhenaiseksi noussut Anne Nyman (vas.).

Tammikuussa kiitosta kirjoituksillaan keräsivät myös kaksi näyttelijää, Tampere-kokemuksiaan summannut Tampereen Työväen Teatterin Emmi Kaislakari sekä kissanpentuaan ja isoäitiään esitellyt Tampereen Teatterin Ville Majamaa.

Puhutteleva ja puhuttava avaus vahvalta porukalta, etten sanoisi. Kiitos siitä, kolumnistit.

Jäämme odottamaan jatkoa. Tässä lehdessä ääneen pääsevät jo aiemmilta vuosilta tutut kaupunginvaltuutettu Mikko Aaltonen (vas.) sekä Lempäälän nuorisovaltuuston puheenjohtaja, yrittäjä ja rellun Eurooppa-linjalla opiskeleva nuorisoaktiivi Matias Mäkiranta.

Petteri Mäkinen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet