Petteri MäkinenKirjoittaja on Tamperelaisen päätoimittaja.

Pääkirjoitus: Näillä mennään

Aloitin vuoden vaihteessa Tamperelaisen päätoimittajana. Tamperelainen on ollut aina päätoimittajansa näköinen lehti. Muuta en voi nytkään tarjota.

Kiitän päätoimittajan tehtävän jättävää Karri Kannalaa. Hänen aktiivisen, osaavan ja itseään säästämättömän työn ansiosta Tamperelainen on monilla sekä lukijamääriin että lehden talouteen liittyvillä mittareilla paremmassa kunnossa kuin koskaan. Tästä on hyvä jatkaa.

En aloita esittelemällä pitkää uudistuslistaa. Sen sijaan vakuutan, että kaksi Tamperelaisen 61-vuotisen historian merkittävää sisällöllistä lupausta pysyvät kunniassa.

Ensimmäisen uutissivun yläreunassa lehti on jo vuosikaudet luvannut olla Tamperelaisten pää-äänenkannattaja. Olemme yhä tinkimättömästi lukijan asialla nopeatempoisemmaksi, vaikeaselkoisemmaksi ja monimerkityksellisemmäksi muuttuvassa maailmassa. Arki on aina paikallista ja autamme pysymään kärryillä kahvituntikeskustelujen puheenaiheissa, ymmärtämään tamperelaisia ilmiöitä ja tarjoamme ajanvietevirikkeitä rikkaaseen kaupunkikulttuuriin.

Jo ensimmäisessä  19.9.1957 ilmestyneessä Tamperelaisessa nimen alla olivat sanat riippumaton ja puolueeton. Emme ole edelleenkään minkään kuppikunnan asialla. Tamperelaisen toimintaa säätelevät ensisijaisesti Journalistin ohjeet. Paikallisen uutistoiminnan lähtökohtina ovat monipuolisuus, moniarvoisuus, luotettavuus ja vastuullisuus. Kun lehti ottaa pääkirjoituksissaan kantaa, perustelut kerrotaan avoimesti.

Tältä pohjalta lehti luo luetun ja luotettavan ympäristön myös ilmoittajille. Pitämällä tuotteen hyvässä journalistisessa kunnossa lehti palvelee myös ilmoittaja-asiakkaita. Monipuolinen ja runsas ilmoituskanta on samalla lehden palvelu lukijoille.

Vaikka perinteet ovat kunniassa, Tamperelainen kehittyy modernien kaupunkilehtien eturintamassa. Tamperelainen ilmestyy jo nykyisellään runsaimmillaan verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Silti kaksi kertaa viikossa ilmestyvä painettu Tamperelainen on yhä silmäterämme.

Näillä mennään. Jos lupaukset eivät mielestänne jatkossa täyty, otan mielelläni palautetta vastaan.

Petteri Mäkinen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet