Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu

Lemmikin hankinta ei ole läpihuutojuttu!

PESU ry mukana syyskuun alussa Lemmikki Tampere 18 -messuilla! Lue alta yhteistyökumppanimme kirjoitus lemmikin hankkimista:

 


 

Koira- tai kissakuume on ihan oikea juttu ja moneen kotiin ehkä hankittiin kesän aikana oma karvainen kaveri. Nykypäivänä lemmikistä haaveilevat ovat onneksi usein tietoisia siitä, että lemmikin hankinta ei ole suunnittelematta selvä juttu, vaan on itsestään selvää, että lemmikkiin sitoudutaan useiksi vuosiksi. Lemmikistä tulee perheenjäsen, jonka tuloon on valmistauduttava huolella.

Silti joka syksy valitettavan monet eläinsuojelupalvelut pursuavat etenkin hylättyjä kissoja, tämä on tilanne myös tänä vuonna. Yksi syy lemmikin hylkäämiseen voi olla huono valmistautuminen, epätietoisuus lemmikin taloudellisista kustannuksista tai puhdas ajattelemattomuus. Lemmikin tuloon kannattaakin valmistautua samanlaisella paneutumisella, huolella ja rakkaudella kuin minkä tahansa uuden mullistavan elämäntilanteen haltuun ottamiseen.

Oppeja lemmikin hankintaan, hoitamiseen ja arkeen uusilta messuilta

Oppeja uuden – tai vanhan – lemmikin kanssa elämiseen, vinkkejä arjen pulmiin sekä vertaistukea muilta harrastajilta on tarjolla ensimmäistä kertaa järjestettävillä koko perheen Lemmikki Tampere 18 -messuilla 1.–2.9., missä myös Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu ry on vahvasti mukana. Pesu hoitaa muun toimintansa lisäksi kodittomia lemmikkejä tilapäiskodeissa etsien niille uusia koteja. Lemmikkiä hankkiessaan voi siis harkita myös sitä vaihtoehtoa, että antaa kodin hylätylle eläimelle.

Lemmikki Tampere 18 on tänä vuonna Suomen suurin lemmikkiaiheinen tapahtuma ja luvassa onkin näytöksiä, kilpailuja, näyttelyitä, tietoiskuja sekä tuhansia tassuttelevia, siivekkäitä, suomuisia ja matelevia lemmikkieläimiä. Eksoottisia lemmikkejä on messuilla esittelyssä poikkeuksellisen laajasti. Messuilla ovat mukana esimerkiksi Suomen Herppiharrastajat, Suomen minipossu-, kesyrotta- hamsteri-, lemmikkikani- ja siiliyhdistykset sekä Tampereen Akvaarioseura.

Syyskuun ensimmäinen viikonloppu on taatusti syksyn suloisin!

 

https://www.facebook.com/lemmikkitampere/videos/231170844236290/

Lemmikki Tampere 18 on eläinten ystävien ja lemmikkien iloinen messutapahtuma, jossa on mahdollisuus tutustua lukuisiin näyttelyihin, kilpailuihin, näytöksiin ja rotuesittelyihin sekä tietysti suloisiin lemmikkieläimiin.

1.–2.9.2018 klo 10.00–17.00
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#LemmikkiTre
www.lemmikkitampere.fi
Ennakkoliput: https://www.lemmikkitampere.fi/fi/messuinfo/sisaanpaasy/

 

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu

Aikaisempia kirjoituksia

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu ry toimii edistääkseen lemmikkien, tuotantoeläinten ja luonnonvaraisten eläinten hyvinvointia valistuksen ja käytännön toimien avulla.

Pesu neuvoo eläinsuojeluun liittyvissä asioissa, järjestää eläinsuojelullisia tilaisuuksia sekä osallistuu erilaisiin tapahtumiin. Pesu hoitaa kodittomia lemmikkejä tilapäiskodeissa etsien niille uusia koteja.
Pesu on Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton jäsenyhdistys.

www.pesu.org

Uusimmat mielipiteet