Tampereen Akateemiset Naiset

TANryn Hämeenpuisto-kävely

TANryn Hämeenpuisto-kävely toteutui 23.5.2018 aurinkoisessa säässä. Osallistujat tutustuivat patsaisiin ja muistomerkkeihin, joita lyhyen matkan varrelle osui 11. Mukana kävelyllä oli kuusi yhdistyksen jäsentä. Aurelie Mary opasti ja havainnollisti sitä, miten erilaiselta kohteen saa näyttämään kameran linssin läpi varioimalla valoja, varjoja ja etäisyyksiä.

Osallistujat olivat turisteina omassa tutussa ympäristössään. Maailma näyttää erilaiselta, kun sitä pysähtyy katsomaan uudesta näkökulmasta, yhdessä keskustellen ja ihmetellen. Tutuiltakin reiteiltä löytyi osallistujille uusia patsaita, kuten Aleksanterin kirkkopuistosta Väinö Aaltosen patsas Suru.

Monet keskeisille paikoille kaupungin ytimeen pystytetyt patsaat esittävät naisia, naisten työtä ja saavutuksia yhteiskunnassa. Kenties vaikuttavin ja kaunein kaikista oli Marian puiston Atlas -patsas, joka kuvaa tekstiilitehtaan naista. Patsaan on veistänyt kuvanveistäjä Essi Renwall. Hämeenpuiston pohjoispäässä, Näsinkallion suihkukaivon huipulla myös Pohjanneidolla on kädessään kultalankaa. Vaikka lanka viittaa naisten työhön tekstiiliteollisuudessa, voisiko kultalanka symboloida myös elämänlankaa, jota patsaiden naiset vaalien pitävät kädessään?

 

Tampereen Akateemiset Naiset

Aikaisempia kirjoituksia

Tampereen Akateemiset Naiset

Tampereen Akateemiset Naiset ry saattaa eri-ikäiset ja eri aloille valmistuneet naiset kohtaamaan toisensa. Vuonna 1949 perustetussa ja nyt maan kolmanneksi suurimmassa akateemisten naisten yhdistyksessä on runsas 90 jäsentä.

Yhdistyksen keskeinen toiminta on kuukausittaisissa jäsentapaamisissa ja teemana on tänäkin vuonna akateemisten naisten muuttunut toimintaympäristö ja uralla eteneminen.

Katso lisää http://tampereenakateemisetnaiset.fi/

Uusimmat mielipiteet