Päätoimittaja Kannala

Onnea kauppakamari!

Tampereen kauppakamarin ensimmäinen perustamiskokous pidettiin 27.11.1917. Säännöt hyväksyttiin reilu 100 vuotta sitten 12.1.1918. Tämän viikon maanantaina Tampereen kauppakamari täytti 100 vuotta ja juhli Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, jonka kehitykseen sillä on ollut merkittävä myötävaikutus.

Moni pitää kauppakamaria herrakerhona, joka kokoontuu säännöllisesti juopottelemaan hulppeissa puitteissa "seminaarimatkan" lomassa. Tämä kuva on pahasti vinoutunut ja peittää liian monen mielissä alleen kaiken sen hyvän, mitä kauppakamarissa tehdään.

Sen sijaan nuorkauppakamareiden toiminta koetaan usein innovatiivisten nuorten kehittämisenä ja kouluttautumisena. Vaiettu fakta kuitenkin on, että nuorkauppakamarien touhu on usein harrastelua, jossa osallisena on paljon sellaista väkeä, joka ei aidosti ole minkään sortin näköalapaikalla, tai edes matkalla sellaiselle. Alkoholi ja juhlat ovat kiinteä osa nuorkauppakamarien kulttuuria.

Voisi sanoa, että nuorkauppakamari on jääkiekon Mestis ja kauppakamari NHL. Tämä toki on kärjistys, eikä sitä voi yhdistää kaikkiin nuorkauppakamareihin ja niiden aktiiveihin. Tampereella on useita hienoja esimerkkejä ansiokkaasta toiminnasta, esimerkiksi Vuoden työantaja -kilpailu.

Pirkkalan lentokenttä, useat väylähankkeet, keskustan kehitys, alueellisen vetovoiman lisääminen ja lukuisat muut hankkeet ovat asioita, joiden eteen Tampereen kauppakamari on sata vuotta tehnyt merkittävää työtä ja saavuttanut myös kiistattomia tuloksia. Tampereen kauppakamarilla on merkittävä vaikutus alueen elinkeinoelämän elinvoimaan ja kehitykseen.

Tampereen kauppakamari ilmoitti maanantaina lahjoittavansa 400 000 euroa Tampereen uudelle säätiöyliopistolle. Se on tuorein osoitus kauppakamarin panostuksesta koulutukseen ja sitä kautta alueellisen hyvinvoinnin edistämiseen.

Onnea Tampereen kauppakamarille komeasta virstanpylväästä – menestystä seuraavalle sadalle vuodelle!

Vastaava päätoimittaja, paikallisjohtaja
Päätoimittaja Kannala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet