LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Arvoja ja periaatteita, ei populismia

Lauantain Tamperelaisessa päätoimittaja Karri Kannala kirjoitti tamperelaisen kunnallispolitiikan tapahtumista. Kirjoituksessa mainitaan myös vasemmistoliiton erottaminen valtuustoryhmien koalitiosta. Kannala katsoo, että vasemmistoliiton erottaminen on hyvä asia ja että vasemmistoliitto olisi lähtenyt joka tapauksessa hakeakseen populismipisteitä äänestäjiltä.

Monelle oikeistolaiselle vaikuttaa olevan hyvin vaikeaa myöntää, että politiikka, joka ei ole oikeistolaista, voisi olla jotakin muuta kuin populismia. Heikompiosaisten ja vaikeassa asemassa olevien ihmisten puolustaminen on oikeiston mielestä aina populismia. Populismi on se leimakirves, joka heilahtaa heti jos uskaltaa kyseenalaistaa oikeistolaisen talouskuripolitiikan.

Vasemmistoliitto oli koko viime valtuustokauden, neljä ja puoli vuotta, koalitiossa kolmen muun puolueen kanssa, eikä eronnut koalitiosta kertaakaan hakeakseen populismipisteitä. Tavoitteena oli nytkin pysyä koalitiossa, mutta ryhmämme erotettiin. Emme voineet hyväksyä terveyspalveluiden asiakasmaksujen kohtuuttomia ja turhia korotuksia, ikäihmisten palveluiden uusia maksuja emmekä Nekalan kirjaston lakkauttamista. Nämä päätökset ovat vastoin vasemmistoliiton arvoja ja ovat maksujen osalta valtuustoryhmien yhdessä kirjoittaman pormestariohjelman vastaisia.

Oikeistolle on yleensä vaikeaa hyväksyä sitä, että politiikkaa voi vielä tehdä arvojen ja periaatteiden pohjalta. Vasemmistoliitto noudattaa arvojaan ja periaatteitaan. Haluamme auttaa heikoimmassa asemassa olevia. Jos arvojemme noudattamisen hintana on koalitiosta erottaminen, niin olkoon sitten niin. Arvoistamme emme luovu.

Mikko Aaltonen

kaupunginvaltuutettu (vas), valtuustoryhmän puheenjohtaja

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet