Päätoimittaja Kannala

Innovatiivinen Särkänniemi

Pyynikin palloiluhallia sovitellaan Särkänniemen alueelle. Samalla tutkitaan synergiat alueen muiden toimijoiden kanssa sekä vaihtoehtoiset rahoitus- ja omistusmallit. Aluksi halli oli tarkoitus sijoittaa Santalahteen, mutta tarveselvityksessä kävi ilmi, ettei Santalahti sovellukaan tähän tarkoitukseen. Tamperelainen kertoi palloiluhallin mahdollisesta siirtymisestä Särkänniemeen maaliskuussa.

Särkänniemen edustalle suunnitellaan parhaillaan Järvikeskusta. Keskuksen on tarkoitus olla seudullinen järvimatkailun portti, jossa olisi muun muassa elämyksellinen järvi- ja avantokylpylä, ravintola sekä seminaari- ja tapahtumatila. Järvikeskuksen kävijätavoite on 200 000 henkeä per vuosi. Järvikeskuksen operointi kiinnostaa sekä kaupungin omia yhtiöitä Särkänniemi Oy:tä ja Palvelukiinteistöt Oy:tä että helsinkiläistä Töölö Urban Oy:tä.

Tampereen kaupungilla harkitaan Onkiniemen tehdaskiinteistön myymistä. Kaupungin on tarkoitus järjestää sukkatehtaan myymisestä suunnittelu- ja toteutuskilpailu. Kilpailussa etsitään taloudellisesti toimivaa konseptia kulttuuritoiminnan säilymiselle ja kehittymiselle Onkiniemessä. Tämäkin olisi hyvä lisä Särkänniemen alueen tarjontaan.

Keväällä 2018 Lempäälän Ideaparkissa avattiin uusi viihdekeskus, Zones by Särkänniemi. Viihdekeskus yhdistää saman katon alle useita eri vapaa-ajanviettotapoja, joista vieraat voivat valita omiin tarpeisiinsa sopivan kokonaisuuden. Uuden konseptin takana on FunZones Oy, jonka pääomistajana on Tampereen Särkänniemi Oy.

Edellä kerrottu kuvaa hyvin sitä, kuinka innovatiivinen Särkänniemi Oy on viime vuosina ollut ja tullee nähtävästi olemaan jatkossakin. Se on Tampereen vetovoiman, ja tulojen, kannalta merkittävä asia.

Näistä hankkeista ei somessa vouhkata, toisin kuin milloin mistäkin Särkänniemi-gatesta. Onneksi suuren massan järki on voittanut, sen voi helposti tulkita muun muassa Särkänniemen viime vuosien kävijämääräkehityksestä.

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja
Päätoimittaja Kannala

Aikaisempia blogikirjoituksia

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Uusimmat blogit