Päätoimittaja Kannala

Valmistautukaa, etukäteen

Tamperelainen uutisoi lauantaina, että Ratina saattaa ruuhkautua torstaina, kun uusi kauppakeskus avataan. Kauppakeskukseen odotetaan ensimmäisenä päivänä 50 000:ta ihmistä. Samanlaisia kävijämääriä odotetaan myös avajaisviikonloppuna.

Itse olen varma siitä, että liikenne sumppaa Ratinan ympärillä. Konditionaalia ei tarvita.

Kaduille on tulossa liikenteenohjaajia avajaisten ja viikonlopun ajaksi. Yli 1 200 auton pysäköintihalli on keskustan isoin, mutta jonoa muodostuu varmasti, kun ihmiset opettelevat uusia reittejä.

Ratinan kauppakeskuksen avajaisliikennettä seurataan tarkasti Tampereen kaupungilla. Suunnittelupäällikkö Ari Vandell kertoi haastattelussamme, että Ratinan liikennettä on jo simuloitu eri tavoin. Todellisuus voi kuitenkin olla ihan toinen kuin simulaatioissa.

Yksi ruuhkan paikka saattaa olla Suvantokadulla, missä sijaitsee toinen Ratinan kauppakeskuksen sisään- ja ulosajoista. Suvantokatu on ruuhkautunut välillä pelkästään Koskikeskuksen asiakkaista. Eiköhän tämä jo kerro, että ruuhkaa tulee.

Kauppakeskus on rakennettu paikkaan, jossa on jo ennestään kohtuullisen paljon liikennettä. Katusuunnitelmakin on kymmenen vuotta vanha. Liikenne sujuu normaalitilanteissa, mutta poikkeustilanteissa katuverkko joutuu koville.

Ruuhkan tausta on kuitenkin positiivinen: jälleen on saatu valmiiksi yksi jätti-investointi Tampereelle. Keskustan vetovoima, liikenne- ja työmaakaaoksesta huolimatta, kasvaa. Minä siis lasken Ratinan mukaan keskustavyöhykkeeseen.

Näyttää siltä, että kaupunki ja kauppakeskus ovat tehneet läksynsä ja valmistautuneet jättimäiseen automäärään etukäteen. Niiden autoilijoiden, joiden määränpää ei ole uusi kauppakeskus, kannattaa tehdä samoin.

Siihen, että talvi jatkui poikkeuksellisen pitkään, ei osattu varautua etukäteen. Sen koki Ilves, joka pelasi Veikkausliigan ensimmäisen kotiottelunsa Helsingissä. Suomen toiseksi suurin kaupunkiseutu ei pystynyt tähän puitteita tarjoamaan. Surkea suoritus. Jatkossa kannattaa valmistautua etukäteen, tähänkin.

Vastaava päätoimittaja, paikallisjohtaja
Päätoimittaja Kannala

Aikaisempia blogikirjoituksia

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Uusimmat blogit