Päätoimittaja Kannala

Valmistautukaa, etukäteen

Tamperelainen uutisoi lauantaina, että Ratina saattaa ruuhkautua torstaina, kun uusi kauppakeskus avataan. Kauppakeskukseen odotetaan ensimmäisenä päivänä 50 000:ta ihmistä. Samanlaisia kävijämääriä odotetaan myös avajaisviikonloppuna.

Itse olen varma siitä, että liikenne sumppaa Ratinan ympärillä. Konditionaalia ei tarvita.

Kaduille on tulossa liikenteenohjaajia avajaisten ja viikonlopun ajaksi. Yli 1 200 auton pysäköintihalli on keskustan isoin, mutta jonoa muodostuu varmasti, kun ihmiset opettelevat uusia reittejä.

Ratinan kauppakeskuksen avajaisliikennettä seurataan tarkasti Tampereen kaupungilla. Suunnittelupäällikkö Ari Vandell kertoi haastattelussamme, että Ratinan liikennettä on jo simuloitu eri tavoin. Todellisuus voi kuitenkin olla ihan toinen kuin simulaatioissa.

Yksi ruuhkan paikka saattaa olla Suvantokadulla, missä sijaitsee toinen Ratinan kauppakeskuksen sisään- ja ulosajoista. Suvantokatu on ruuhkautunut välillä pelkästään Koskikeskuksen asiakkaista. Eiköhän tämä jo kerro, että ruuhkaa tulee.

Kauppakeskus on rakennettu paikkaan, jossa on jo ennestään kohtuullisen paljon liikennettä. Katusuunnitelmakin on kymmenen vuotta vanha. Liikenne sujuu normaalitilanteissa, mutta poikkeustilanteissa katuverkko joutuu koville.

Ruuhkan tausta on kuitenkin positiivinen: jälleen on saatu valmiiksi yksi jätti-investointi Tampereelle. Keskustan vetovoima, liikenne- ja työmaakaaoksesta huolimatta, kasvaa. Minä siis lasken Ratinan mukaan keskustavyöhykkeeseen.

Näyttää siltä, että kaupunki ja kauppakeskus ovat tehneet läksynsä ja valmistautuneet jättimäiseen automäärään etukäteen. Niiden autoilijoiden, joiden määränpää ei ole uusi kauppakeskus, kannattaa tehdä samoin.

Siihen, että talvi jatkui poikkeuksellisen pitkään, ei osattu varautua etukäteen. Sen koki Ilves, joka pelasi Veikkausliigan ensimmäisen kotiottelunsa Helsingissä. Suomen toiseksi suurin kaupunkiseutu ei pystynyt tähän puitteita tarjoamaan. Surkea suoritus. Jatkossa kannattaa valmistautua etukäteen, tähänkin.

Vastaava päätoimittaja, paikallisjohtaja
Päätoimittaja Kannala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet