Päätoimittaja Kannala

Ajojahti

"Tampereen Kotilinnasäätiö on saanut Patentti- ja rekisterihallitukselta puhtaat paperit sen kokouskäytäntöihin liittyvistä syytöksistä." Näin uutisoi Tamperelainen 27.3.2018.

"Yllätyskäänne Tampereen kaupungin kiistellyssä miljoonariidassa – kaupunki tiesi tontin vuokraoikeuden siirrosta etukäteen." Näin uutisoi Päivän Lehti 4.4.2018. Lehti toi artikkelissaan esiin paljon tietoa siitä, miten kaupungin on täytynyt olla tietoinen Kotilinnasäätiön Muotialan tonttijupakkaan liittyvistä asioita jo etukäteen.

Edellä mainitut sitaatit luovat Kotilinnasäätiöstä ja sen toiminnanjohtajasta Atanas Aleksovskista (sd.) varsin erilaista kuvaa, kuin mitä media on viimeisen vuoden aikana maalannut. Aleksovski on joutunut Muotialan tonttijupakan takia suoraan sanottuna ajojahdin kohteeksi.

Aleksovski on kieltämättä journalisteille houkutteleva kohde: mies on sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja, toimii kaupunginhallituksessa, kaupunginhallituksen konsernijaostossa, useiden Tampereen kaupungin konserniyhtiöiden hallituksissa sekä kaupungin tytäryhteisön Kotilinnasäätiön toiminnanjohtajana. Voidaan puhua jo paljon muusta kuin "kaksoisroolista", joita Tampereen demarit maaliskuussa alkoivat purkaa.

Jos Aleksovskin vyyhtiä katsoo pintapuolisesti ja uskoo heti kaiken, mitä media otsikoi, voisi hänen kuvitella olevan pahemman sortin rikollinen. Ja tällaisen tulkinnan suuri yleisö mediaa lukemalla usein tekeekin.

Aleksovskin ja Kotilinnasäätiön tapauksissa asioita olisi varmasti voinut hoitaa avoimemmin ja huolellisemmin. Fakta kuitenkin on, että yhtään tuomiota ei ole jaettu ja uusia, Aleksovskin kannalta myönteisiä, seikkoja on tullut esiin.

Löperöin perustein harrastettu ajojahti on ollut huonoa journalismia, mikä on saanut suhteettomat mittasuhteet ja vienyt yleisöltä mahdollisuuden asian objektiiviseen tulkintaan. Aivan kuten piispa Teemu Laajasalon cola-gatessakin kävi. Journalistien on välillä, nykyään entistä useammin, syytä katsoa myös peiliin.

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja
Päätoimittaja Kannala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet