Huumeet kuuluvat taiteeseen

Eettinen kuluttaminen ei koske kulttuuria. Taiteen taustoja ei tutkita yhtä tarkasti kuin t-paitojen alkuperää.

Tiedostava kuluttaja hylkää vaatteen, joka on valmistettu lapsityövoimalla hikipajassa. Kuluttaja ostaa reilua kahvia, koska siitä jää isompi palkkio kahvinpoimijalle. Kuluttaja kauhistuu sijoitusrahastoja, joiden varoja on aseita valmistavissa yrityksissä.

Moni vaihtaa ruokakaupan muovikassin paperipussiin. Vain harva vetää viivan kulttuurin ja huumekulttuurin välille.

Päihteet ja taide esiintyvät hyvin usein yhdessä. Harvassa ovat eturivin laulajat, säveltäjät, taidemaalarit ja kirjailijat, jotka eivät ole keränneet julkisuutta juopottelulla ja huumehöyryillä.

On tavanomaista, että tunnettu artisti kuolee päihteisiin. Se ei enää hätkähdytä eikä ole iso uutinen.

Kuuluisilla taiteilijoilla on varaa kalliiseen kamaan, jonka kerta-annos voi maksaa satoja euroja. Muutamassa vuodessa yksittäinen laulaja on voinut piikittää itseään sadantuhannen euron arvosta.

Osta lippu huumeita käyttävän taiteilijan konserttiin. Tuet samalla huumekauppaa, rikastutat diilereitä, salakuljettajia ja muita rikollisia."

Huumeet maksavat ja siksi keikoille, konsertteihin ja levykauppoihin pitää saada lisää ostajia.

Osta lippu huumeita käyttävän taiteilijan konserttiin. Tuet samalla huumekauppaa, rikastutat diilereitä, salakuljettajia ja muita rikollisia.

Jotakin on tapahtumassa. Useat konserttien järjestäjät ovat peruneet huumeongelmasta kärsivän artistin esiintymisiä. He pelkäävät fanien äänestävän jaloillaan. Toiset järjestäjät sanovat, että piikitys on pehmittänyt huippuesiintyjän. Show ei ole enää hintansa arvoinen, kun kauppatavara on pilaantunut.

Jotain muutakin tapahtuu. Muutamat terveysviranomaiset ja oikeusoppineet esittävät, että kasvavaa huumeongelmaa pitäisi hoitaa poistamalla käytön rangaistavuus.

Samaan aikaan Filippiineillä käydään huumesotaa murhaamalla huumekauppiaita. USA:n presidentti Donald Trump esittää kuolemanrangaistusta huumediilereille, kun heroiinin käytöstä on kehittynyt kansallinen hätätila työikäisten keskuudessa.

Nousukausi on vasta tulossa Suomen huumemarkkinoille.

Kommentit (13)

Kommentit

Olisiko syytä äänestää jaloillaan Eikan-bubin Sillanpää konserttia, ettei tue huumeiden käyttöä ?
Ollarille propsit suoraselkäisyydestä, kun perui Retrofestin tämän huumekohun myötä.
Eikka siis kannustaa käyttäjiä, sekä käyttää Sillanpään hädänalaista tilaa hyväkseen, ei jatkoon...

Caro

Jos huumeiden käyttö sallitaan, sillä verukkeella että käyttäjä hakeutuisi hoitoon, ne käyttäjät jotka eivät halua hoitoon saavat ajella huumeissa autoa, törttöilyä , lastensuojelun tarvetta , eläimiä kohdellaan huonosti huumeiden vaikutuksen alaisena, sukupuolitaudit leviävät , rikoksia huunerahoituksia varten.... Ihmiskauppaa.. Naivia ajatella että kaikki huuneiden käyttäjät automaattisesti haluavat hoitoon! Ehtivät tehdä monen monta vuotta vahinkoa yhteiskunnassa.. jos joskus pakon edestä hoitoon hakeutuisivat. Suurin osa ei parane riippuvudestaan vaikka ovat välillä hoidoissa.

Asunnon omistaja

Nyt on A-P. Pietilällä menneet faktat ja fantasiat niin sekaisin, että epäilen lehden päätoimittajan ammattitaitoa, kun päästää tällaista kukkua läpi. "Harvassa ovat eturivin laulajat, säveltäjät, taidemaalarit ja kirjailijat, jotka eivät ole keränneet julkisuutta juopottelulla ja huumehöyryillä". Onko tämä kolumni vitsi? Tutki Pietilä oikeasti tilastoja, jos tällaista kirjoitat. Freelancer-taiteilijoiden arki on sen verran hasardia hommaa jo ihan luonnostaan, että jos siihen sotkee päihteet, niin kyllä työnteko jää. Olet siis niin tyhmä, että kun media nostaa suurennuslasin alle jonkun artistin päihdehörhöilyt, niin leimaat koko ammattikunnan. Olet itse jämähtänyt tukemaan vuosisadan alun aikaista taiteilijamyyttiä joten kannattaisi keskustella nuoren sukupolven kanssa aiheesta. Päihteiden käyttö on heillä todella harvinaista.

Taiteilijamyytti

Nyt kun vielä huomasin A.P.Pietilän tituleeravan itseään päätoimittajaksi, niin sitä suuremmalla syyllä suosittelen hänelle itselleen syvää pohdintaa omasta ammattitaidostaan. Päivitä hyvä herra ajatuksiasi ja tutustu nuoriin taiteilijoihin laajemmin. Rohkenen vielä väittää, kun taidealalla työskentelen, että taide nimenomaan estää huumeiden käytön. Taide luo elämään/arkeen niin syviä merkityksiä, että niitä haluaa kokea ja vaalia kirkkaassa mielessä. Populäärikulttuurin puolella bänditouhuissa nuoriso kulkee jo aivan eri teitä, kun aikaisemmat artistit. Sekoilut ja sekavuudet eivät ole "kuuluneet" siihen työhön enää vuosikymmeniin. Poikkeukset vain vahvistavat säännön.

Taiteilijamyytti

tittelinkipeällä päätoimittajalla (?) on tämän kirjoituksen perusteella maailmankuva todella hämärtynyt ja vähintäin arkaainen. sibeliuksen aikaset mielikuvat kuppatautisista, absinthia litkivistä dekadenteistä taitelijoista ovat todella kaukana 2000-luvun taiteilijan arkipäivästä. kirjoitus on loukkaava, vailla faktoja ja perusteita. kirjoittajan harhaiset ja henkilökohtaiset mielipiteet kuuluvat yleisönosastoille, eivät vakavasti otettavan lehden primääripaikalle.

nortonmanx

Pietilän pakina " Huumeet kuuluvat taiteiseen" kyseenalaistaa vakavasti kuuluvatko Pietilän
pakinat viitenä aamuna 13 000 levikillä ilmestyvään paikallislehteen. Kun lehdessä kerrotaan
samankokoisella uutisella Rovaniemellä auton töytäisemästä miehestä, joka ei onneksi loukkaantunut ja Lohjalla surmansa saaneista lapsista liikenneonnettomuudessa, jotain on
vialla. Kun lehden omistajat asuvat Jyväskylässä ja kaupungin virkamiehet Espoossa. Lohjalla
asuvalla tilaajalla vielä lukiessaan Pietilän pakinoita tulee tunne ettei kuulu lehden tilaajiin.
Paikallislehden olettaa kertovan paikkakunnan tapahtumista, hankkeista, polittiikasta ja niiden
taustoista. Jään odottelemaan Elämyskaivoksen kävijämäärää kaivos kun toiminut ja yli vuoden.

juhani salonen

Pietilän kamat on niin tukevaa huttua ja hatusta vedettyä, jollaisilla ei ensimmäinenkään artisti pystyisi töitä tekemään tai häntä viilattaisiin linssiin diilerin toimesta rankasti nämä tästä blogista kuuluisat muutamat vuodet... :-) -artistien huumekuolemat on myös kieltämättä yksi pahimmista ongelmista, joka on aivan täydellistä totta vain nk.normaalin ihmisen ja Lahtelaisen Jääkiekkoilija Marko Jantusen maailmassa.
Julkinen mestaus on rantautunut Suomeen, jota tässäkin koitetaan nätisti sivuttaa, jota ei todellakaan tehdä vain väritetään tätä julkista mestausta lisää, omaan näkemykseensä siitä todellisuudesta, jossa vain Psykiatria pystyy tuhomaan taiteilijan luovuuden, jota tämä maa kaikilla mahdollisilla mittareilla nykyään edustaa.
Amfetamiinin, sekä Metamfetamiinin käyttö on ollut jo jonkun aikaa laskevassa suunnassa vain jätevesitutkimuksissa Kokaiiniin nähden, jota ei ole löytynyt jostain syystä monestakaan kassista, joka herätää, eikä vain vähää kyseenalaisia tuntemuksia.
Nyt umpirehellisen artistin kassista löytyi jälleen kamaa, joka oli sittenkin sitä samaa, eikä sitä löytänyt Tulli, vain jostain kumman syystä paikalla ollut Poliisi. -josta on löytynyt varmasti monien yllätykseksi tämän maan Huumepolitiikan parhaat artistit Päälikkö tasoa myöden jo vuosituhannen alusta lähtien.

venäjän trolli

Eivät huumeet tule mihinkään häviämään, vaan rikollisuus niiden ympärillä tulee muuttumaan, josta hyviä esimerkkejä ovat mm. Columbia, Yhdysvallat ja toki muutamia vuosia esillä ollut Filippiinit, jossa siviilejä ja syyttömiä tapetaan, vangitaan Valtiollisten toimijoiden ottaessa täydellisen jalansijan markkinoilla näin yhteiskunnan ollen vasta todellisessa sortotilassa ja täydellisessä kusessa... :-) -Deutre joutui jopa irtisanomaan taannoin koko valtiollisen Poliisin Amnestyn haistaessa viranomaistoiminnan hallitsemattoman, täysin kaoottisen tilanteen maassaan.
-ja Trump nyt on vain Trump, jota vaivaa päivän mukaan, milloin maassa kipulääkitykseen käytettävät opioidit ja milloin myös varmasti tämän artikkelin Heroiini, sekä milloin mikäkin, mutta niidenkin kannattaa antaa vain olla ja mennä karun ihmismilestä kumpuvan häiriintyneen todellisuuden sijaan.

venäjän trolli

Pietilän puheet ovat usein hyvin lähellä vihapuhetta . Nyt hän epäilee jo kulttuuriministeriämme huumeiden käytöstä. Onko hänen sävellyksen esityksen pääsylipputulot tarkistettu etteivät ne ole menneet huumeisiin?

Katsekauas

Kun on julkkis niin saa olla huumeiden kanssa tekemisissä. Ostaa, käyttää , ehkä myydäkin huumeita? Julkkis ilmoittanut että ei halua hoitoon, mutta mammafanit ym. Yleisö tv:ssä tyrkyttämässä hoitoa julkkikselle." Jaria ei jätetä". En ihmettele jos samat henkilöt nähtyään Turun puukottajan mediassa tuntevat" sisäistä hoivaajaa "ja puhuvat tuomioistuinta armahtamaan söpön näköisen tummasilmän.

Asunnon omistaja

Julkisuuden hahmolta ei ihmisyys katoa eli hän kamppailee samojen asioiden ja päätösten kanssa, kun tavalliset tallaajatkin. On yleisön tyhmyyttä kuvitella muuta ja muodostaa hänestä ihannekuva joka ei vastaa todellisuutta mitenkään tai määritellä mitä julkisuudessa oleva henkilö saa tai ei saa tehdä. Taide on irrallaan taiteiljijasta, jos katsoja niin päättää tai hän voi alkaa arvottamaan eli arvostamaan tai hylkäämään taidetta sen tekijän persoonan mukaan. Yleisön valinta. Turun puukottaja ei liity tähän aiheeseen "Huumeet kuuluvat taiteeseen" mitenkään. Edelleen palaan siihen tosiasiaan, että A-P.Pietiän kirjoitus on asiaton ja ammattitaidoton. Taiteeseen ei kuulu päihteet sen enempää kuin ihmisten elämään yleisestikään.

Taiteilijamyytti

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.