Tampereen Pyrintö / suunnistus

Pyrinnön Punakoneelle kaksoisvoitto Viestiliiga -suunnistusviestisarjan avauksessa

Mikko Eskola

Suunnistuksen Viestiliigan avauksessa Pyrinnölle kaksoisvoitto 

 

Suunnistuksen Viestiliiga heräsi monen vuoden taon jälkeen henkiin Turun Kevätyönviestissä.  Viestiliiga tarjosi Raision Tikanmaan maastoissa hienot taistelut voitosta niin naisten kuin miestenkin viesteissä.

Miesten viestissä Pyrintö kaksoisvoittoon

Miesten viestiin starttasi 60 joukkuetta. Viesti olikin alusta saakka jännittävä ja tasainen. Ensimmäiseltä osuudelta Ikaalisten Mikko Knuuttila tuli  ensimmäisenä Pyrintö1:n (Otto Simosas) ja Paimion seuratessa. Pyrintö2:n Aleksi Sorsa oli 7. vain 18 sek kärjestä. Kymmenen joukkuetta oli vielä 1 minuutin sisällä.

Toisella osuudella Pyrintö1:n Elias Kuukka ja Paimion Vili Niemi karkasivat selvään johtoon, Pyrintö2:n Anton Kuukan ollessa 1.15 min ja muut yli 2 min perässä.   

Ankkuriosuudesta muodostui jännittävä ja tiukka otatus Paimion Fredric Portinin, Pyrintö1:n Aleksi Niemen ja loppupuolella porukkaan liittyneen TP2:n Johan Runessonin välillä. Viimeiset hajonnatkin sattuivat yllättäen samoiksi ja niin viimeiset kaksi kilometriä tultiin liki rintarinnan taistellen. Pyrintö1:n Aleksi Niemi avasi pellit 1 km ennen maalia ja sai pienen 7 sek eron, jonka onnistui pitämään loppuun asti. TP2:n Johan Runesson taisteli toiseksi ja Paimion Portinin oli tyytyminen kolmanteen sijaan.

MS Parma sijoittui neljänneksi ennen Turun Metsänkävijöitä ja Ok Triania. Tämä kolmikko jäi 6 min kärkeen. Angelniemi oli 7., sitten Pyrintö3, Koovee ja Paimio2,. Lynx oli 11. ja Helsingin Suunnistajat 12.

Näin Pyrinnön ’Punakoneen’ viestikausi alkoi odotetun vahvasti ja tuloksena oli kolmas peräkkäinen Kevätyön viestin voitto ja historian toinen kaksoisvoitto.

Naisten viestissä dramatiikkaa

Naisten sarjan 3-osuuksinen viesti oli jännittävä – jopa dramaattinen. Koko viestiä alusta asti hallinnut Paimion Rasti ajettiin SK Pohjantähden ankkurina juosseen Marika Teinin toimesta kiinni ja tiukassa kiritaistossa Pohjantähti tuli ensimmäisenä maaliin ennen Paimion Emma Silvennoista. Mutta Teiniltä puuttuikin ankkuriosuuden 2. rastin leima. Ja kun leimaukset varmistava pahvilappu oli pudonnut matkalle, niin tuloksena oli hylkäys.

Näin Paimion Rasti vei avausviestin voiton joukkueella Aleksandra Hornik, Saara Norrgran ja ankkurina Emma Silvennoinen. Rastikarhut yllätti toisella sijallaan jääden 6.30 min PR:lle. Kolmannen sijan taisteli itselleen Koovee (Marjo Taanila, Miia Niittynen ja Ulrika Uotila).  Viimeiselle osuudelle toisena sännännyt Tampereen Pyrintö asetti ankkuriksi varapakastaan vasta 15-vuotiaan Silja Yli-Hietasen. Parin virheen myötä TP:n sijoitukseksi tuli 7.  

 

Viestiliiga jatkuu FinnSpring-viestillä 22.4. Espoossa ja kevään klassikko Tiomila-viesti suunnistetaan lähellä Tukholmaa Nynäshamnissa 28.-29.4.2018.

Tampereen Pyrintö / suunnistus

Aikaisempia kirjoituksia

Tampereen Pyrintö / suunnistus

Tampereen Pyrintö on perustettu v 1896! ja Pyrinnön suunnistusjaosto on perustettu vuonna 1932. Pyrintö onkin maan vanhin suomenkielinen suunnistusseura.

Uusimmat mielipiteet