LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Kun Tikkunekut voittivat kultaa

Kevättalvella 1962 Ilves otti 13. Suomen mestaruutensa jääkiekossa joukkueella, jonka keski-ikä oli vain 19,5 vuotta.

Joukkuetta kutsuttiin Tikkunekuiksi ja sen runko koostui pelaajista, jotka olivat voittaneet A-junioreiden SM:n vuosina 1960 ja 1961.

Nyt nämä nuorukaiset olivat valmiita miesten tekoihin vahvistettuna Juhani Lahtisella, Raimo Kilpiöllä ja Kalevi Rassalla. Joukkueen ’nestorit’ olivat Kalevi Rassa ja Raimo Kilpiö, molemmat tuolloin 26-vuotiaita.

Ilves teki tuolloin myös jotakin käänteentekevää suomalaisessa jääkiekossa ja siirtyi ensimmäisenä seurana pelaamaan kolmella ketjulla entisen kahden sijasta.

Joukkueen valmentajana toimi Seppo Helle, huoltajana Paavo Koski ja joukkueessa pelasivat seuraavat pelaajat: Juhani Lahtinen, Matti Jansson, Jarmo Wasama, Veikko Ukkonen, Pekka Lehtolainen, Pentti Pynnönen, Raimo Määttänen, Esko Kaonpää, Kalevi Rassa, Jaakko Jaskari, Erkki Harju, Raimo Kilpiö, Matti Harju, Reijo Hakanen, Lasse Oksanen, Kaj Matalamäki ja Rauli Virtanen. Myös Pertti Kontto oli mukana joissakin otteluissa.

Tuo kultainen joukkue teki minuun, silloin 9-vuotiaaseen pikkupoikaan valtavan vaikutuksen ja muistot elävät tänäkin päivänä. Vuodet vierineet, iltaan ehtineet, muistoja antaa, läpi elämän kantaa.

Tapani Telenius

Tampere

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet