Liikennesäännöt eivät kiinnosta

Sata autoa päin punaista vuorokaudessa, Tampereella otsikoitiin.

Kehua ei voi muidenkaan liikennesääntöjen noudattamista. Hämeenkadun yksityisajokielto on täysi farssi valvonnan puuttuessa, samoin Tuomiokirkonkadun pihakatu,varsinkin ilta-ja yöaikaan.

Sokoksen seinustalla viisitoista autoa pysäköinkieltoalueella ja palvelubussien pysäkillä lauantai-iltana. Vuolteentori, Ensimmäisen apteekin edusta ja linja-autoasema ovat liikennesäännöistä piittaa mattomien autoilijoiden suosikkeja.

Pysäköinninvalvonnan ollessa töissä joku roti vielä säilyy. Virka-ajan jälkeen homma repeää täysin käsistä.

Poliisia, jolle liikennevalvonta kuuluu viran puolesta, ei voisi vähempää kiinnostaa moiset rikkeet.

Bussikuskin omavaltainen liikenteen estäminen saa virkavallan vaivoin valvontatehtäviin.

Jos poliisiauto raatihuoneen edessä ja joukolla kävelevät jalankulkijat punaista päin, ei edes megafonin kautta jakseta huomauttaa kansalaisten käytöksestä.

Annas olla kun kaupasta näpistää suklaapatukan, johan tulee sakonkirjoittajat sukkelaan.

Polkupyöräpoliiseja ei näy enää. Jalkautunut virkavallan edustaja olisi suoranainen ihme.

Tästä seuraa se ettei minuakaan kiinnosta meidän kaikkien turvallisuuden takia laadittujen sääntöjen noudattaminen. Kävelen päin punaista ja ajan polkupyörällä jalkakäytävällä.

Tampereen vetovoimaisen kaupungin imagoa ei saa pilata näin vähällä.

Suivaantunut

Kommentit (3)

Kommentit

Sen verran korjataan muuten hyvää kirjoitustasi, että Tuomiokirkonkadulla on ainakin Hämeenkadun eteläpuolella kävelykatu, mikä on kylläkin vieläkin enemmän autoilua rajoittava kuin pihakatu. Stockmannin kohdan liikennemerkkejä en nyt juuri muista.

Kalevan torni

Joku roti oikeasti noille ympäri kylää väärinpysäköidyille autoille! Jalkakäytävälläkään et ole turvassa kun jengi ajelee ja pysäköi missä huvittaa, ettei vaan tarvi kävellä kahta metriä pidempää viereiseltä parkkipaikalta.

Sörkkä

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.