Muokkaa

Älä ole Urpo - leikkauta kissasi!

Pesu ry

Kissa voi saada ensimmäisen kiimansa jo ennen puolen vuoden ikää, joka tarkoittaa sitä, että ensimmäiset pennut se saattaa synnyttää noin 7 kuukauden ikäisenä.

Kissan tiineys kestää noin 66 vuorokautta. Synnytyksen jälkeen jos otolliset olosuhteet kohtaavat, kissa on fyysisesti valmis kiimaan. Usein emokissan ensimmäinen kiima tulee, kun pennut ovat noin 3 viikon ikäisiä. Uudet pullat ovat jo uunissa, ennen kuin pennut ovat 12 viikon ikäisiä ja näin luovutusvalmiita. Monesti ensimmäiset pennut saavat kodit, mutta toiset tai kolmannet jäävät käsiin, vaille riittävää huomiota ja sosiaalistamista.

Vuoden aikana kaksi kissaa voi tehdä kissapopulaation, jossa on kymmeniä kissoja. Nämä kymmenet kissat lisääntyvät erittäin nopeasti, ja parissa vuodessa voidaan puhua jo 50-60 kissan laumasta.

Näitä laumoja moni eläinsuojeluyhdistys hoitaa vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin.

Älä ole Urpo. Leikkauta kissasi nyt!

 
Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys, PESU ry

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu ry toimii edistääkseen lemmikkien, tuotantoeläinten ja luonnonvaraisten eläinten hyvinvointia valistuksen ja käytännön toimien avulla.

Pesu neuvoo eläinsuojeluun liittyvissä asioissa, järjestää eläinsuojelullisia tilaisuuksia sekä osallistuu erilaisiin tapahtumiin. Pesu hoitaa kodittomia lemmikkejä tilapäiskodeissa etsien niille uusia koteja.
Pesu on Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton jäsenyhdistys.

www.pesu.org