Miksi turvattomuuden tunnetta lietsotaan?

Nykyisessä maailmassa ja kotiympäristössäkin koetaan lisääntynyttä turvattomuuden tunnetta. Tätä kaupallistetaan ja käytetään hyväksi.

Jotkut puolueetkin ovat sortuneet ikivanhaan kikkaan ja nostavat erilaisuuden uhkana tikun nokkaan. Elinympäristömme nopea muuttuminen koettelee henkistä kanttiamme. Kaiken kattava muutos ”äly-yhteiskuntaan” tekee rattailta pudokkaita.

Loppuvarmistuksen turvallisten ympyröittemme sekoittamiseen toteuttaa ihmisen rajoittamaton ahdistuksen purkuväline, some, jossa on luettavissa kaikenkarvaisten ilmiöitten estotonta jakamista. Eikä tiedonvälityksen nopeus, onnettomuuksien globaali jakaminen ja valtioitten kalasnikovien kalistelu ainakaan helpota ihmisten rauhaa.

Tuotteita myydään mielikuvilla. Nostetaan esille todellisia tai kuviteltuja uhkia, joita tulet kohtaamaan. Kotiisi tunkeudutaan ja omaisuutesi varastetaan. Kamera sinne ja liiketunnistin tänne takaavat elämäsi koskemattomuuden.

Ei se näin mene. Suurimmaksi osaksi turvajärjestelmät ovat kosmetiikkaa, jota myydään turvattomuuden tunteen lietsonnalla. Yhteiskunnan vakaus ja koulutus ovat parhaita turvatekijöitä.

Tieto välittyy toiselta puolelta maailmaa nopeudella, jossa sekuntikin on pitkä aika. Nykyään olemme sopeutuneet ja turtuneet siihen tilanteeseen, että vain uutinen lukuisten ihmisten kuolemasta tai onnettomuudesta jossakin päin maailmaa, pistää tarkentamaan aistejamme. Olisiko aika oppia lukemaan ja tajuamaan viestinnän suhteellisuutta ja sisältöjä? Some-viestintä ja tapojen opetus tulee ottaa peruskouluun yhä tiiviimmin.

Politiikassa ei enää kaivattaisi eri väestönosien syyllistämistä kaikenlaiseen ihmisten ahdinkoon.

Miljoona ihmistä Suomessa katselevät ympärilleen avuttomina digitaalisten palvelujen maailmaa. Onko nyt niin, että kylmästi viidesosa suomalaisista jätetään yhteiskunnan palvelujen ulkopuolelle? En enää usko vakuutteluihin, että kyllä heistäkin huolehditaan. Syrjinnälle on tehtävä stoppi ja uutta, kaikki ihmiset huomioivaa, ajattelua on tuotava kehiin.

Esa Kanerva

kaupunginvaltuutettu (sd)

Kommentit (2)

Kommentit

Esa Kanerva: "Politiikassa ei enää kaivattaisi eri väestönosien syyllistämistä kaikenlaiseen ihmisten ahdinkoon. "

Tarkenna nyt hyvä mies mitä tarkoitat.. Mikään "hys-hys" meininkäkään ei ole hyvästä, että väitetään kaiken olevan hyvin, vaikka ei olisikaan.

Kaikki tieto täytyy esim. median toimesta tuoda ihmisten saataville ilman mitään sensuuria, mielipiteiden muokkausta ja ohjailua tai peräti propagandaa. "Putous", pettymys ja järkytys on aina suuri, jos on luullut kaikkien asioiden olevan täysin hyvin, ja sitten osoittautuukin että niin ei olekaan.

 

 

Jyri Puhtinen

"Miksi turvattomuuden tunnetta lietsotaan?"

Heh, voisko johtua faktoista ja siitä että tää nyt oikeasti on sitä miltä se myös näyttää. Lapio on tälläkertaa lapio vaikka valeuutistoimitukset esim HS muuta väittää.

Ullatus

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.