Säihin kannattaa varautua tulevaisuudessa

Viime päivien aikana olemme seuranneet Kainuun sähkökatkoja.

Minä taas heräsin alkutalvesta siihen, että eräässä lehdessä oli otsikoitu pikkumyräkäksi 6 sentin lumisade ja että liikenne puuroutuu jo 15 sentin lumisateesta, joka on näillä leveyksillä ihan normaali juttu. Eri asia on, jos lunta sataa todella paljon.

Yhteiskunnan ja kansalaisten pitäisi siis parantaa varautumista säiden aiheuttamiin ilmiöihin.Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi bussiyhtiöiden kannattaa kouluttaa kuskeja edelleenkin talviolosuhteisiin ja sähköyhtiöiden edelleen pitää reserviä mahdollisten myrskytuhojen varalta.

Jos ei mitään muuta voida tehdä, niin ainakin ajatustasolla voi varautua, että jos on liukasta, niin kannattaa ainakin ajatella olevansa varovaisempi.

Nykyään on parantunut kyllä se, että esimerkiksi lumisateista varoitetaan mediassa jopa paria päivää etukäteen ja viime kesän suuresta ukkosmyrskyn tulemisesta tiedotettiin.

Antto Hautamäki

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.