Päätoimittaja Kannala

Auktoriteetinpelko puuttuu

Voimakas epilepsialääke on noussut vaarallisen suosituksi nuorison keskuudessa. Sitä käytetään päihtymistarkoituksessa. Lääke on ollut osallisena monessa täkäläisessä rikoskokonaisuudessa: viimeksi Kämmenniemen häiriökäytöksessä ja Särkänniemen parkkipaikan joukkotappelussa.

Särkänniemessä nuoret rähisivät vakavin seurauksin keskenään viime syksynä. Teiskon Kämmenniemestä alkoi kuulua kummia viime syksynä, kun alueelta raportoitiin jatkuvasta häiriökäytöksestä. Sen aiheuttajaksi profiloitiin alueella liikkuva teinien lauma, joka oli saanut aikaan monenlaista. Koulun alueella oli aiheutettu ilkivaltaa, samaten vieressä sijaitsevassa kirjastossa. Myös Kämmenniemen ydinkeskustassa sijaitseviin yrityksiin on kohdistettu murtoja ja ilkivaltaa.

Hervannassakaan ei ole järki päätä pakottanut, kun laskettelurinteiden ankkurihissien vaijereille on tehty ilkivaltaa. Hissien vaijerit on katkaistu vuodenvaihteessa ja hissit ovat tällä hetkellä käyttökelvottomia. Uusien vaijerien hankintakustannukset ovat yhteensä yli 20 000 euroa. Kustannuksia tulee nostamaan vaijerien kiireinen hankinta, sillä rinteiden lumetus on jo aloitettu ja tavoitteena olisi saada rinne toimintaan ensi viikon aikana.

Kämmenniemen kirjastosta vastaava kirjastonhoitaja Katja Ahoniemi huokaa asiasta haastattelussamme. Asiakkaiden vapaassa käytössä ollut omatoimikirjastomahdollisuus toimi hyvin puolitoista vuotta. Viimeisen puolen vuoden aikana ongelmia on syntynyt yllättäen ja arvaamatta.

"Nuorissa ihmettelen sitä, että auktoriteetinpelko puuttuu kokonaan. Joskus maailmassa sekin riitti että opettaja korotti ääntään, nykyään poliisikaan ei paljon tunnu missään." Hyvin ja valitettavan osuvasti sanottu.

Käytösongelma on vakava ja siihen tulee puuttua. Häiriköiden isät ja äidit on saatava tajuamaan, että se oma kullannuppu voi pilata monen ihmisen päivän, pahimmillaan useamman vuoden. Kasvatusta ei voi ulkoistaa yhteiskunnalle, ei varsinkaan nyt, kun opettajilla ei ole edes riittävää keinovalikoimaa häiriköiden kaitsemiseen.

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja
Päätoimittaja Kannala

Aikaisempia blogikirjoituksia

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Uusimmat blogit