Musta lammas lokaa koko alan

"Juomat maksamatta – Ysärifestarien järjestäjä konkurssiin"

Näin uutisoimme viime viikolla, kun Go 90's ja Pitstop Party -festivaaleja järjestänyt Ladybug Productions asetettiin konkurssiin 3. tammikuuta. Viime vuoden Go 90's-ysärifestivaali järjestettiin muun muassa Tampereella Ratinanniemessä elokuun alussa kaksipäiväisenä. Tapahtumia järjestettiin myös Turussa, Imatralla ja Joensuussa.

Ladybugilla on ulosottorekisterissä tällä hetkellä maksuja lähes 53 000 euroa. Niistä Verohallinnon osuus on yli 40 000 euroa. Näissä summissa ei ole mukana yrityksen konkurssiin hakenutta Oy Kopparberg Finland Ab:ta.

Ladybugin toimitusjohtaja on Tuomas Hallikas. Mies valittiin muutama vuosi sitten vuoden imatralaiseksi, kun tapahtumajärjestäjä oli kovassa nousukiidossa. Lopulta mopo karkasi käsistä ja syöksykierre oli vielä nousuakin nopeampi.

Perinteiset tapahtumat, kuten Tammerfest, Provinssi ja monet muut, hoitavat asiansa moitteettomasti. Kunnollisten toimijoiden kannalta on ikävää, että kaikenlaiset puliveivarit saavat Suomessa harrastaa yritystoimintaa, ajaa firmansa konkurssiin, jättää velat maksamatta ja kohta taas tehdä saman tempun uuden yhtiön nimissä. Valitettavan tuttu tarina tapahtuma-alalta.

Median suhteen puliveivareita yhdistää sekin, että he ovat kovia kinuamaan julkisuutta tapahtumilleen ja näytöksilleen, kun h-hetki lähestyy. Kun vaikeudet alkavat, kadotaan maan alle. Tästä "hyvä" esimerkki on Tampereen ja Seinäjoen seudulla hääräävä Petri Lairikko.

Konkurssissa ei ole mitään väärää. Epärehellisessä yrittäjyydessä on, siksi liiketoimintakieltoja pitäisi Suomessa langettaa ja valvoa nykyistä tiukemmin.

On liki surkuhupaista, että viranomaiset syynäävät isojen yritysten toimintaa suurennuslasilla, ja samaan aikaan harmaat toimijat alalla kuin alalla saavat jatkaa keplotteluaan vailla seuraamuksia. Fakta on, että menestyvät yritykset panostavat laatuun ilman valvontaakin, koska ilman laatua ei kohta enää olisi asiakkaita.

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.