LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Näinkin Pirkkalan seurakunnassa

Tamperelaisessa (30.12.) oli kirjoitus, jossa arvosteltiin Pirkkalan seurakuntaa viiden vuoden takaisesta hautausmaan kausityöntekijän palkkausta. On ymmärrettävää, että valitsematta jäänyt henkilö on pettynyt päätökseen.

Kysymys ei ole ollut vakituisesta työsuhteesta, vaan määräaikaisesta kausityöstä hautausmaalla. Nämä työntekijät valitsee joka vuosi kirkkoneuvoston ohjesäännön mukaan kiinteistöpuolesta vastaava viranhaltija perustuen kyseisen vuoden talousarvioon ja toimintasuunnitelmaan. Viranhaltijapäätökset tuodaan kirkkoneuvostolle tiedoksi.

Kyseisen kausityöntekijän palkkauspäätöksen tehnyt viranhaltija ei ole ollut Pirkkalan seurakunnan palveluksessa enää useampaan vuoteen. Aikanaan tehdyn päätöksen taustalla olivat hautausmaan ja kiinteistöpuolen työn uudet järjestelyt, joille oli olemassa selkeät perusteet.

Viiden vuoden takaista asiaa on käsitelty useaan eri otteeseen seurakunnan hallinnossa, koska siitä on tehty oikaisupyyntö hallinto-oikeuteen ja kantelu tuomiokapituliin. Nämä selvitykset ovat asettuneet tukemaan kirkkoneuvoston ja hallinnon päätöksiä.

Viime vuonna tehdyn laajan ja perusteellisen työyhteisötutkimuksen mukaan Pirkkalan seurakunta sai työpaikkana erityisen hyvän palautteen työntekijöiltä. Tässäkin asiassa parhaat asiantuntijat ovat asianosaiset.

Pirkkalan seurakunnan kirkkoneuvosto

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet