LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Puistokokonaisuus säilytettävä

Tampereen kokoomuksen vaikuttajanaiset Anneli Taina ja Liisa Löyttyniemi kirjoittivat Aamulehdessä marraskuun lopulla tamperelaisille erittäin tärkeästä asiasta: puistokokonaisuudesta, joka on vertaansa vailla Pohjoismaissa.

Kirjoittajat avasivat kauniisti Eteläpuisto, Hämeenpuisto ja Näsinpuisto-akselin historiallisen, kaupunkikuvallisen ja virkistyksellisen merkityksen.

Tämä puistokokonaisuus nivoutuu elimellisesti myös Pyynikin luonnonsuojelualueeseen sekä pienin muutoksin Kaupin virkistysalueeseen.

”Hämeenpuisto ja siihen liittyvät muut puistot ovat kokonaisuus, jonka arvo on koko Tampereen kannalta erittäin suuri.” Tämän ovat ymmärtäneet arvoisat kirjoittajat. Sivistys, historian tuntemus ja suomalaisen kulttuurin arvostus henkii kirjoittajien mielipiteistä. Tämä on nykyään hyvin poikkeuksellista tamperelaisten politiikkojen ja johtavien virkamiesten keskuudessa, jotka ovat kaikin epäsovinnaisin ja jopa vilpillisin keinoin pyrkineet tuhoamaan Eteläpuiston suunnittelemalla sinne kerrostaloja.

Puistokokonaisuus tulee säilyttää tai muuten siitä tulee pelkkä torso. Päätöntä veistosta eikä nykyisin niin tamperelaista muutakaan repimistä ei ole mielekästä katsella.

Kaupunki tulisi nähdä ja suunnitella kokonaisuutena, jossa on miellyttävä asua, jossa jokaisen on helppo liikkua, opiskella ja yrittää sekä jossa työn vastapainona voi rentoutua.

Kaupunki on voitava tunnistaa myös tulevaisuudessa Tampereeksi, jotta kaupunkimme vetovoima säilyisi! Siinä Eteläpuisto- Hämeenpuisto-Näsinpuisto-akseli on kaupungin eräs identiteettitekijöistä.

Valtuustolla olisi paljon muutettavaa ja paimennettavaakin!

Lämmin kiitos Tampereen kokoomuksen naisten puheenjohtajille uudistuneesta ajattelutavasta koskien virkistysalueiden tärkeyttä ja säilyttämistä.

Herää vähäinen toivo, että Tampere palaisi jälleen vuorovaikutusjohtamiseen ja demokratiaan siitä rakenteellisen korruption tilasta, jota on harjoitettu edellisen pormestarikauden aikana.

Keijo Kivimäki

dipl.ins.

Ruotula

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet