LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Viiden tähden asuntoja tavallisille tamperelaisille

Nyt kun Kansi ja areena -hanke on toteutumassa, on myönnettävä, että vaikka ei olisikaan innoissaan siitä, että kaupungin rahaa sidotaan 60 miljoonaa euroa yksityiseen megahankkeeseen, on hienoa, että Tampereelle tulee Daniel Libeskindin kaltaisen huippuarkkitehdin luomus. Ei kannata kuitenkaan tyytyä pelkkään kanteen ja areenaan.

Libeskind on itse sanonut, että jättiläiskohteet ja luksusasunnot eivät ole sitä, mitä hän oikeasti haluaisi luoda. Hän on itse elänyt nuoruutensa vähävaraisille tarkoitetussa vuokratalossa New Yorkin Bronxissa ja kertonut haluansa suunnitella ennen kaikkea laadukkaita, toimivia ja luonnonvaroja säästäviä asuntoja, joihin tavallisilla ihmisillä on varaa.

Pitkään Berliinissä asunut Libeskind on ilmoittanut haluansa suunnitella sinne viihtyisiä kaupungin vuokra-asuntoja. Hän ei kuitenkaan ole päässyt vielä toteuttamaan aiettaan.

Otetaan sanasta miestä ja kutsutaan hänet taas Tampereelle! Kaupunki ja kaupungin vuokra-asuntoyhtiö voisivat tarjota Libeskindille paikan, johon hän voi suunnitella unelmiensa vuokratalot.

Täkynä voidaan pyytää häntä pistämään paremmaksi kuin Alvar Aallon piirtämät Pekolan opiskelijatalot Kalevassa.

Se olisi todellinen imagon kohotus Tampereelle. Kaikki kunnia tulevalle monitoimiareenalle ja muulle Viiden tähden keskusta -hankkeelle, mutta vielä suurempi uutinen maailmalla olisi kaupunki, joka kutsuu maailmanluokan arkkitehdin tekemään asuntoja tavallisille ihmisille.

Ilkka Porttikivi

asunto- ja kiinteistölautakunnan jäsen (vas)

Jouni Sirén

yhdyskuntalautakunnan jäsen (vas)

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet