Päätoimittaja Kannala

Ei mene oikein

Olen useampaan otteeseen tällä palstalla kirjoittanut siitä, kuinka suomalaisten oikeustajuun ei mahdu se, että talousrikollinen saa vankeustuomion ja raiskaaja tai väkivaltarikollinen pääsee usein kuin koira veräjästä.

Hulluinta ja epäoikeudenmukaisinta on se, että fyysistä väkivaltaa tehnyt rikollinen saa kovin usein kävellä kaduilla vapaana ja uusia tekonsa, usein astetta vakavampana. Esimerkkejä viime vuosilta ja aivan lähiviikoiltakin on liikaa.

Tampereen kaupunkiseudun valtuustoissa istuu tällä hetkellä seitsemän valtuutettua, jotka ovat saaneet rikostuomion viimeisen viiden vuoden aikana. Asia käy ilmi Helsingin Sanomien keräämästä ja Tamperelaiselle luovuttamasta aineistosta.

Ylöjärvellä kokoomusryhmän vetäjällä on sakkotuomio pahoinpitelystä. Kangasalan valtuutettu selvitteli kylän kireää tilannetta nyrkein. Tampereen kaupunkiseudulla yhteensä seitsemällä valtuutetulla on tuore tuomio, Tampereella näistä ei ole yksikään.

Ylöjärven kaupunginvaltuuston kokoomusryhmän puheenjohtaja Juho Ojares tuomittiin pahoinpitelystä 70 päiväsakon eli 420 euron sakkoihin. Elokuussa 2013 ravintolaillan jatkoilla Ojares oli todistajan mukaan lyönyt uhrin päätä kasvot edellä lattiaan. Ojareksen mukaan kyseessä oli molemminpuolinen käsirysy. Uhri kärsi otsassa olleesta 10-senttisestä haavasta, nenäluun murtumasta, aivotärähdyksestä ja psyykkisestä haitasta.

Lempäälässä Mikko Kärki (kesk) sai 16 päiväsakon eli 656 euron sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ajettuaan Lentoasemantiellä kuudenkympin alueella 87 km/h. Pirkkalassa Niilo Rautionmaa (kok) on saanut tuomion naiseen kohdistuneesta lievästä pahoinpitelystä, josta seurauksena oli 15 päiväsakkoa eli 975 euroa.

Hetkinen... ravintolassa uhrin "saa" pahoinpidellä sairaalakuntoon 420 eurolla, mutta 28km/h ylinopeudesta saa euromääräisesti kovemman tuomion. Toki tulot vaikuttavat päiväsakkojen suuruuteen, mutta ei tämä nyt ihan oikein mene.

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja
Päätoimittaja Kannala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet