Ei mene oikein

Olen useampaan otteeseen tällä palstalla kirjoittanut siitä, kuinka suomalaisten oikeustajuun ei mahdu se, että talousrikollinen saa vankeustuomion ja raiskaaja tai väkivaltarikollinen pääsee usein kuin koira veräjästä.

Hulluinta ja epäoikeudenmukaisinta on se, että fyysistä väkivaltaa tehnyt rikollinen saa kovin usein kävellä kaduilla vapaana ja uusia tekonsa, usein astetta vakavampana. Esimerkkejä viime vuosilta ja aivan lähiviikoiltakin on liikaa.

Tampereen kaupunkiseudun valtuustoissa istuu tällä hetkellä seitsemän valtuutettua, jotka ovat saaneet rikostuomion viimeisen viiden vuoden aikana. Asia käy ilmi Helsingin Sanomien keräämästä ja Tamperelaiselle luovuttamasta aineistosta.

Ylöjärvellä kokoomusryhmän vetäjällä on sakkotuomio pahoinpitelystä. Kangasalan valtuutettu selvitteli kylän kireää tilannetta nyrkein. Tampereen kaupunkiseudulla yhteensä seitsemällä valtuutetulla on tuore tuomio, Tampereella näistä ei ole yksikään.

Ylöjärven kaupunginvaltuuston kokoomusryhmän puheenjohtaja Juho Ojares tuomittiin pahoinpitelystä 70 päiväsakon eli 420 euron sakkoihin. Elokuussa 2013 ravintolaillan jatkoilla Ojares oli todistajan mukaan lyönyt uhrin päätä kasvot edellä lattiaan. Ojareksen mukaan kyseessä oli molemminpuolinen käsirysy. Uhri kärsi otsassa olleesta 10-senttisestä haavasta, nenäluun murtumasta, aivotärähdyksestä ja psyykkisestä haitasta.

Lempäälässä Mikko Kärki (kesk) sai 16 päiväsakon eli 656 euron sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ajettuaan Lentoasemantiellä kuudenkympin alueella 87 km/h. Pirkkalassa Niilo Rautionmaa (kok) on saanut tuomion naiseen kohdistuneesta lievästä pahoinpitelystä, josta seurauksena oli 15 päiväsakkoa eli 975 euroa.

Hetkinen... ravintolassa uhrin "saa" pahoinpidellä sairaalakuntoon 420 eurolla, mutta 28km/h ylinopeudesta saa euromääräisesti kovemman tuomion. Toki tulot vaikuttavat päiväsakkojen suuruuteen, mutta ei tämä nyt ihan oikein mene.

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.