LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Suomi tarvitsee maahanmuuttajia

Tamperelaisessa lauantaina 25.11. esiteltiin jutussa Tampereen Perussuomalaisten uuden puheenjohtaja Kari Lindbomin ajatuksia.

Otan kantaa juttuun.

Mainitset, että median asenne on puoluettasi kohtaan ollut erikoinen. Et kuitenkaan kerro millä tavalla erikoinen? Kyllä mielestäni puolueesi käyttäytyminenkin mediaa kohtaan on ollut erittäin hyökkäävää.

Te ajatte vain yhden teeman politiikkaa – voimakasta maahanmuuttovastaista politiikkaa. Kaiken lisäksi te sekoitatte maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat. Maahanmuuttaja voi tulla vaikkapa Ruotsista, eikä hänellä välttämättä ole mitään tekemistä turvapaikanhaun kanssa.

Kerrot myös, että todelliset hädänalaiset – naiset ja lapset – ovat yhä kotiseudullaan hätää kärsimässä. Näin voi olla, en väitä, mutta mistä sinä sen tiedät? Puuttuuko sinulta kyky empatiaan? Jos mies rakastaa syvästi vaimoaan ja syvästi lapsiaan, niin en usko, että hän kovin kevyin perustein lähtee perheensä luota.

Olen ollut noin parinkymmenen eri kansalaisuuden omaavan turvapaikanhakijan ja maahanmuuttajan kanssa tekemisissä, joten ihan pikkuinen käsitys heistä on.

Muuttokiintiötä pitäisi vähän lisätä, muuten tämä itsenäinen Suomi tulee kärsimään useiden alojen työvoimapulasta. Kannattaa kulkea joskus bussilla ja todeta kuinka paljon on ulkomaalaistaustaisia kuljettajia. Monet heistä ovat myös Suomen kansalaisia.

Markettien kassoilla on myös paljon ulkomaalaistaustaisia. He ovat myös hyvin työhönsä orientoituneita. Kannattaisi unohtaa putkinäkö ja elää tässä ajassa.

Emme elä enää 1960-luvun ”neekeriaikaa” – onneksi. Valitettavasti on vielä niitä ahdasmielisiä, joihin teidän politiikkanne puree.

Mitä Tampereen velkaantumiseen tulee, niin tietysti se ei välttämättä ole hyvä juttu. Mutta – jos velkaantuminen on hallinnassa se ei silloin välttämättä ole paha juttu.

Me tarvitsemme työvoimaa ulkomailta, koska tulevaisuudessa nykyinen suomalainen resurssi ei riitä. Valitettavasti vain on niin, että fyysinen työ ei kaikille suomalaisille käy. Voi tulla jopa hiki.

Rauno O. Lehtonen

Tampere

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet