Suomi tarvitsee maahanmuuttajia

Tamperelaisessa lauantaina 25.11. esiteltiin jutussa Tampereen Perussuomalaisten uuden puheenjohtaja Kari Lindbomin ajatuksia.

Otan kantaa juttuun.

Mainitset, että median asenne on puoluettasi kohtaan ollut erikoinen. Et kuitenkaan kerro millä tavalla erikoinen? Kyllä mielestäni puolueesi käyttäytyminenkin mediaa kohtaan on ollut erittäin hyökkäävää.

Te ajatte vain yhden teeman politiikkaa – voimakasta maahanmuuttovastaista politiikkaa. Kaiken lisäksi te sekoitatte maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat. Maahanmuuttaja voi tulla vaikkapa Ruotsista, eikä hänellä välttämättä ole mitään tekemistä turvapaikanhaun kanssa.

Kerrot myös, että todelliset hädänalaiset – naiset ja lapset – ovat yhä kotiseudullaan hätää kärsimässä. Näin voi olla, en väitä, mutta mistä sinä sen tiedät? Puuttuuko sinulta kyky empatiaan? Jos mies rakastaa syvästi vaimoaan ja syvästi lapsiaan, niin en usko, että hän kovin kevyin perustein lähtee perheensä luota.

Olen ollut noin parinkymmenen eri kansalaisuuden omaavan turvapaikanhakijan ja maahanmuuttajan kanssa tekemisissä, joten ihan pikkuinen käsitys heistä on.

Muuttokiintiötä pitäisi vähän lisätä, muuten tämä itsenäinen Suomi tulee kärsimään useiden alojen työvoimapulasta. Kannattaa kulkea joskus bussilla ja todeta kuinka paljon on ulkomaalaistaustaisia kuljettajia. Monet heistä ovat myös Suomen kansalaisia.

Markettien kassoilla on myös paljon ulkomaalaistaustaisia. He ovat myös hyvin työhönsä orientoituneita. Kannattaisi unohtaa putkinäkö ja elää tässä ajassa.

Emme elä enää 1960-luvun ”neekeriaikaa” – onneksi. Valitettavasti on vielä niitä ahdasmielisiä, joihin teidän politiikkanne puree.

Mitä Tampereen velkaantumiseen tulee, niin tietysti se ei välttämättä ole hyvä juttu. Mutta – jos velkaantuminen on hallinnassa se ei silloin välttämättä ole paha juttu.

Me tarvitsemme työvoimaa ulkomailta, koska tulevaisuudessa nykyinen suomalainen resurssi ei riitä. Valitettavasti vain on niin, että fyysinen työ ei kaikille suomalaisille käy. Voi tulla jopa hiki.

Rauno O. Lehtonen

Tampere

Kommentit (3)

Kommentit

Humanitaarisella ja työperäisellä maahanmuutolla ei ole mitään tekemistä keskenään. Lyhyesti: Ne koskevat eri ihmisiä, ne tapahtuvat lähes päinvastaisista syistä ja niillä on täysin eri tarkoitus. Humanitaarisista syistä maahan muuttava harvoin on työkykyinen. Työperäistä maahanmuuttoa Suomi kiistatta tarvitsee, mutta se tapahtuu Suomen tarpeiden perusteella. Jos Suomessa tarvitaan esim. 100 silmälääkäriä, niin tänne pitää rekrytoida 100 silmälääkäriä jne. Jos taas päätetään, että annetaan turvapaikka 1000:lle hädänalaiselle, niin tänne otetaan 1000 hädänalaista. Ensimmäinen saattaa taloudellisesti jollain aikavälillä mahdollistaa jälkimmäisen, mutta muuta yhteistä näillä kahdella asialla ei ole. On typerää kuvitella, että avataan rajat vaikka 30 000:lle sattumanvaraiselle tulijalle, ja toivotaan, että saadaan työvoimapula ratkaistua. Bussikuskiesimerkki on aika naurettava. Sillä perusteella esim. Japanissa ja Australiassa bussit eivät ilmeisesti kulkisi lainkaan.

pispalan oraakkeli

”Kaiken lisäksi te sekoitatte maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat.
Ruotsista, eikä hänellä välttämättä ole mitään tekemistä turvapaikanhaun kanssa”
.
Onkohan kovinkaan moni sekoittamassa näitä kahta muuttajaryhmää toisiinsa?
EU:ssa työvoima saa vapaasti liikkua.
*
Kun maahan on jouduttu ottamaa kymmeniä tuhansia pääosin luku- ja kirjoitustaidotonta ihmistä, pääosin nuoria miehiä, jotka hakevat parempaa elämää, olemme vakavan ongelman edessä.

Adamia

Rauno O hyvä. Sinun ja Tampereen kaupunginvaltuuston kannattaisi tehdä parin päivän vierailu Malmössa. Ruotsalaiset ovat "maahanmuutto"-asioissa meitä paljon edellä - onneksi. Ei ole kysymys termeistä vaan maalaisjärjestä jolla Suomi pysyy hyvänä suomalaisten asuinpaikkana. On tullut Ruotsin asioita läheltä katsottua. Kantaruotsalaiset kokevat "maahanmuuton" tällä hetkellä suurimmaksi uhakseen.

BjörnS

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.