Päätoimittaja Kannala

Kaupista urheilun kampus

Hiihtokausi Kaupissa alkoi viime viikolla. Muutaman vuoden päästä kauden aloitus haluttaisiin tehdä Kaupin uudella yhdistetyllä pesäpallo- ja hiihtostadionilla. Tarkemmat suunnitelmat uudesta stadionista ja investoinnin vaativa tarveselvitys aiotaan viedä eteenpäin jo kevään aikana.

Toteutuessaan investointi muuttaisi Kaupin kenttäalueen lähes kokonaan. Idean lähtökohtana on se, että Kaupin pesäpallostadion siirtyisi kenttäalueen länsipäähän nykyisen uuden huoltorakennuksen edustalle. Sama stadion toimisi kesällä pesäpallostadionina ja talvella hiihtostadionina. Kiinteitä paikkoja katetulla stadionilla olisi noin 2 500.

Lähtöajatus on se, että pesäpallo ja hiihto mahtuisivat samalle kenttäalueelle ongelmitta. Kaupin ensilumenladun levittäminen pesäpallokentän hiekkatekonurmelle ei olisi ongelma. Nykyisin samassa paikassa olevalle jalkapallon käytössä luonnonnurmelle lunta ei ole levitetty nurmen kärsimisen takia. Jalkapallokaan ei kentän menettämisen takia kärsisi, sillä vanhan pesäpallostadionin alue on tarkoitus antaa jalkapallokäyttöön.

Marraskuussa Tamperelainen kertoi, että Kauppi Sports Center aukeaa tammikuussa. Yksityinen liikuntakeskus saa kattonsa alle myös päiväkodin, työterveysaseman ja urheiluhallintoa.

Voi siis sanoa, että Kauppiin on nousemassa laaja-alainen urheilukampus. Kokonaisuutta täydentää vieressä oleva keskussairaalan alue potilashotelleineen. Siis liikunta, terveys ja majoitus samassa paketissa – synergioita löytyy varmasti!

Tampereen uusi areena tulee lisäämään entisestään huippu-urheilun suurtapahtumien määrää kaupungissa. Hyvällä markkinoinnilla Kauppiin syntyvä urheilukampus pystyy varmasti imemään käyttäjiä infralleen. Mallia voi ottaa Imatran Ukonniemestä.

Vaikka rahoitusta Kaupin uudelle stadionille ei vielä olekaan, vaikuttaa hanke fiksulta. Rahat kannattaa kaivaa, sillä hyödyt voi ulosmitata useiden eri kanavien kautta moninkertaisina.

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja
Päätoimittaja Kannala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet