Tuleeko Joulupukista pian Jouluhenkilö?

Sukupuolineutraalisuus toteutuu ja siksi alankin olla huolissani Joulupukin tai Joulu-ukon kohtalosta. Sama koskee tietysti myös Muoria ja tonttuja, jotka lienee jo vanhastaan sukupuolineutraaleja ainakin pukeutumisellaan.

Pohdin myös sitä ongelmaa, miten muutos saadaan tehtyä, koska englantilaiset turistit, jotka saapuvat Joulupukin majalle, ovat tottuneet vanhoihin roolimalleihin ja haluavat istua mielummin Joulu-ukon kuin Jouluhenkilön sylissä kuvattavana.

Pitääkö siis vanhalle Joulupukille sattua vaikka poroajeluonnettomuus ja sitten syntyy uusi pukki kuin tyhjästä, joka on neutraali.

Seuraava huoli on taas edessä. Millainen uuden pukin pitäisi olla tai näyttää? Olisiko sillä yläpää maskuliininen ja alapää feminiininen vai päinvastoin?

Siinä jollekkin sukupuolinerolle visainen ongelma. Vai tarvitaanko kansanäänetys moisesta asiasta?

Joulupukki – siis aito – asuu vain Suomessa, joten ongelma ei ole yhdentekevä ja väärät päätökset johtavat turistikatoon ja taas Lappi jää kärsimään.

Korvattaisiinko vahinko Lapille vaikka verottomalla alkoholilla, jolloin turistivirta tulisikin Kossun ei Joulupukin takia, siinäpä hyvä kysymys.

Reima Hakulinen

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.