Lielahden ratikan palveltava monia

Tampereen raitiotien läntinen reitti Lielahden alueella on suunnittelu- ja kommentointivaiheessa.

Aikaistettu suunnitteluvaihe näyttää etenevän niin kovalla vauhdilla, että pelkäämme osan raitiotielinjan käyttäjistä ja palvelujen tuottajista sekä kauppiaista unohtuvan kokonaan. Ainoat jotka uusista linjauksista hyötyvät ovat Hiedanrannan rakennusliikkeet, jotka saavat asuntojen hinnat pilviin kun ratikka kulkee alueelle.

Ihmisten ja palvelujen pitää kohdata, Hiedanrannan kautta suunnitellussa reitissä näin ei ole. Hiedanrannasta sen sijaan voisi järjestää liityntäliikenteen sähköbusseilla liikekeskuksille ja pistoraide tehtäisiin Hiedanrannan alueelle. Helppo tehdä kun muutenkin rakennetaan infra uusiksi alueelle.

Esitämme seuraavaa linjausta: Enqvistinkatu–Harjuntausta–Lielahdenkatu–Federleynkatu–Kehyskatu–Lielahdenkatu–Jänislahdenkatu loppuun asti, jossa päätepysäkki kuten linjalla 3.

Perusteluna on se, että tämä linjaus kulkee Lielahden merkittävien kauppakatujen eli Harjuntaustan ja Lielahdenkadun kautta. Niiden varsilla ovat myös Lielahtikeskus, jossa on mm. kaupungin terveyskeskus, kirjasto ja senioripalvelukeskus, ja alueen kaikki koulut! Uusi Federleynkatu osana Niemenrantaa ja vanhempi Lentävänniemi ovat tiiviisti rakennettuja.

Esitetty linjaus yhdistäisi siten palvelu- ja kauppakeskukset, sekä isot taajamat. Näin se palvelisi alueen asukkaita, työssäkävijöitä, nuoria ja vanhoja. Niin kuin kaupungin raitiotien pitääkin.

Länsidemarit ry

Kommentit (1)

Kommentit

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.