Halpa ja hyvä

"Ensimmäinen lapsi lennähtää kodan ovesta ulos. – Voinko ottaa sahan? Vaan nyt ei ole vielä sahaamisen aika. Lastentarhanopettaja Taru Lindgren paimentaa eskarilaiset rinkiin opettelemaan kirjaimia. Esiin ei kuitenkaan oteta eskarikirjoja, vaan kirjaimia muodostetaan vartalolla."

Nämä lapset ovat Vuoreksen päiväkodin metsäryhmäläisiä, ja he ovat ulkona kaikki päivät, satoi tai paistoi. Tamperelainen kertoi ryhmän toiminnasta viime lauantaina.

Vuoreksen päiväkodin metsäryhmä aloitti toimintansa viime vuonna. Aluksi metsässä oli käytössä laavu. Nyt lapsille on valmistunut kota, joka pidetään lämpimänä puita polttamalla. Metsässä ei ole leluja, mutta muuta tekemistä on sitäkin enemmän.

Metsäryhmässä on 20 eskarilaista. Ryhmään ilmoittautui 40 lasta, joten kaikki halukkaat eivät päässeet mukaan. Heille kuitenkin räätälöitiin kevyempi versio metsäryhmästä. Vuoreksen päiväkodin kaikki ryhmät ulkoilevat paljon ja käyvät metsässä.

Metsäryhmä on herättänyt kiinnostusta, kyselyitä on jo tullut sekä Tampereelta että muilta paikkakunnilta. Ennen ryhmään pääsyä päiväkodissa selvitetään, pärjääkö lapsi metsäryhmässä. Toistaiseksi valinnat ovat osuneet kohdalleen, sillä kukaan lapsista ei ole halunnut siirtyä toiseen ryhmään.

Päivähoito on Suomessa poikkeuksetta hyvää, mutta erot eri päiväkotien välillä voivat olla valtavat. Siinä missä Vuoreksen päiväkodin henkilökunta vie lapsia ulos ahkerasti ja tarjoaa virikkeitä, niin toisaalla kyyhötetään liki koko päivä sisällä tiukassa nuhteessa. Päiväkodin johtaja ja henkilökunta ovat avainasemassa siinä, kuinka monipuolista ohjelma on. Tässä kohtaa olisi useilla työhönsä leipääntyneillä lastentarhaopettajilla peiliin katsomisen paikka.

Usein äidit ja isät päivittelevät, kuinka kallista päivähoito on. Mitäpä, jos ottaisitte kuukausittaisen laskun käteen ja jakaisitte summan hoitopäivien määrällä per lapsi. Ei ole nimittäin kallista, kun muutamalla eurolla per päivä saa useiden tuntien hoidon, ruoat, aktiviteetit ja vastuulliset hoitajat.

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.