Vapaana ulkoileva kissa ruokkii villikissapopulaatioita

Lokakuun lopulla Hervannassa tehtiin useita havaintoja ulkona värjöttelevästä kissasta.

Huoli kissasta päätyi Hervannan Facebook-ryhmään ja joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä päätti ottaa eläimen kiinni.

Parin viikon yrittämisen jälkeen kissa saatiin kiinni ja toimitettua löytölään. Kissa oli onneksi sirutettu ja omistaja löytyi nopeasti. Kissa oli ollut kaksi kuukautta kadoksissa ja vaeltanut Hervantaan Kaukajärveltä asti. Omistajan huojennus oli siis suuri, kun rakas lemmikki saatiin kotiin.

Tämän karkulaisen loukutuksen aikana kävi kuitenkin ilmi ikävä seikka: Hervannassa ulkoilee vapaasti paljon kissoja.

Pidämme tätä huomiota hälyttävänä monesta syystä. Ensiksikään kissa ei kuulu Suomen luontoon ja vapaasti ulkoilevana se saa paljon tuhoa aikaan tappamalla luonnoneläimiä.

Laki myös yksiselitteisesti kieltää kissojen valvomattoman ulkoilun. Lisäksi kaupunkiympäristö on erittäin vaarallinen yksin ulkoilevalle kissalle.

Kuitenkin asia, mitä monet eivät tunnu ymmärtävän, liittyy leikkaamattoman kissan ulkoiluun. Leikkaamaton kissa osaltaan luo ja ylläpitää villikissapopulaatioita, joita Suomesta löytyy joka puolelta.

On hyvin tavallista, että kissa käy salaa synnyttämässä poikaset luontoon, omistajan edes huomaamatta tiineyttä.

Pahimmillaan eläinsuojeluyhdistykset ovat ottaneet yhdestä paikasta talteen yli sata populaatiokissaa, jotka ovat olleet karmaisevassa kunnossa. Monet mieltävät villikissapopulaatiot vain maaseudun ongelmaksi, mutta ongelma on läsnä myös kaupungissa niin kauan kun kissat saavat ulkoilla vapaasti.

Toivommekin hartaasti, että kukaan ei antaisi kissansa ulkoilla ilman valvontaa ja että kissat leikattaisiin, sirutettaisiin ja rokotettaisiin asianmukaisesti.

Hervannan Kissarinki

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.