Paras mättö

Villähteen Lähde-Grilli on ylivoimainen ykkönen, Tuen Grilli Lappeenrannasta selvä kakkonen ja Aavasaksan Grilli Ylitorniosta kolmas. Tässä oma listani Suomen, ja samalla koko maailman, parhaista grilleistä. Olen kiertänyt niitä aika paljon. Neljänneksi on pakko vielä mainita Iitin Tillolassa 6-tien varressa oleva "rahtarigrilli".

Parhaiden kebabpaikkojen listani on sekin vahvasti kotiseutupainotteinen. Ykköseksi laitan tässäkin kategoriassa Lähde-Grillin, kakkoseksi Evinin Tampereelta ja kolmoseksi Efesin Nastolasta.

Parhaan pizzapaikan kärkisija tulee sen sijaan ylivoimaisesti Tampereelle ja Napolille. Kakkosena on Pölkky Baari Taipalsaaressa ja kolmanneksi on pakko omahyväisesti nostaa itse leivottu pizza.

Ja sitten seuraa suuri paljastus: en ole syönyt siipiä varsinaisessa siipiravintolassa kuin kerran. Tykkään niistä, mutta eipä ole vain tullut testattua useampaa paikkaa. Jätetään tuon yhden paikan nimi tässä yhteydessä mainitsematta, jotta tilanne ei vaikuta epäreilulta. Tämä sivistymättömyys täytynee nyt kolmantena Tampere-vuotenani korjata.

Luettelin omia suosikkipaikkojani siksi, että parhaillaan on käynnissä Paras Tamperelainen Mättö 2017 -äänestys, jossa haetaan Tampereen parasta kebabia, pizzaa, grilliä ja siipipaikkaa. Äänestys jatkuu 26. marraskuuta saakka. Kilpailussa on annettu ääniä jo reilusti yli 2000. Äänestää voit täällä.

Varsinaista hampurilais-sarjaa kilpailussa ei ole, vaikka toki niitä grilleiltä saa. Pakko on kuitenkin mainita, että Muroleen Kesäkahvilan burgeri on paras, jonka olen syönyt. Ja mikä miljöö!

Tampere on loistava ruoka- ja ravintolakaupunki. Grillejäkin olen täällä kiertänyt, mutta omaan kärkiviisikkoon niistä ei mahdu toistaiseksi mikään. Kaikilla en tokikaan ole vielä käynyt.

Muistakaa osallistua myös Etelä-Suomen Median lehtien kilpailuun, jossa haetaan kaikkien aikojen ravintolaruokaa 100:n Suomi-klassikon joukosta – ehdolla on useita ravintoloita ja annoksia myös Tampereelta! Äänestää voit täällä.

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Kommentit (1)

Kommentit

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.