Kirkon vapaaehtoistyö ei työllistä Pirkkalassa

Tamperelainen kirjoitti 8. marraskuuta Pirkkalan seurakunnan toiminnasta. Seurakunnan nuorisotyöhön viittaavan otsikon lisäksi, artikkeli käsitteli pääosin läpileikkauksen seurakunnan toimintaa.

Huomion kiinnitti useaan kertaan mainittu vapaaehtoistyön iso rooli ja sen hyödyntäminen. Tämän on seurakunta tehokkaasti oivaltanut, jonka myös kirkkoherra Olli- Pekka Silfverhuth totesi.Tämä kartuttaa seurakunnan kassaa hyvin merkittävällä tavalla.

Tänä aikana, kun työnantajien pitäisi osallistua oikeisiin palkka työllistämistalkoisiin, toivoisi myös seurakunnan kantavan kortensa tähän kekoon. Seurakunnan sivuilla on jatkuva haku vapaaehtoisista työntekijöistä, heitä haetaan lähes joka sektorille.

Vapaaehtoistoiminta on paikallaan yhteisöissä, jotka toimivat avustaen ja pääosin keräysvaroin.

Kirkko ei kuulu tähän kategoriaan. Kirkkoherran mukaan Pirkkalan väestöstä kuuluu kirkkoon 74 prosenttia, näin kirkollisveroa kartuttaen.

Pirkkalan seurakunnan viime ajan investoinnit ovat olleet runsaita ja näkyviä, jotka ovat nielleet paljon myös rahaa. Tästä ovat saaneet osansa niin kiinteistöpuoli, kuin vuonna 1921 rakennetun vanhan kirkon kirkkomaa ja sen ympäristö.

Ovatko nämä kaikki olleet tarpeellisia, sen voi jokainen kirkollisveroa maksava jäsen itse päättää?

Laupias Samarialainen

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.