Seurakuntataloa ei saa purkaa Kaukajärveltä

Kaupunkilehti Tamperelainen uutisoi lehdessään (12.10.) Kaukajärven seurakuntatalon purkuaikeista. Purkaminen tuli julkisuuteen kuin puskista – ensin alkoivat huhut, jotka osoittautuivat todeksi.

Aloin selvittää asiaa. Selvisi, että Messukylän seurakunnan pöytäkirjassa syyskuulta 2015 on maininta siitä, että seurakuntatalosta voidaan luopua vasta kun Messukylän kirkon yhteyteen on valmistunut esitetty lisätila ja Kaukajärveltä pienryhmätila. Monet kaukajärveläiset ovat saaneet jo lokakuussa 2016 rakennusliikkeeltä kirjeen, jossa tiedusteltiin kiinnostusta seurakuntatalon paikalle suunniteltaviin kerrostaloasuntoihin.

Myös lahjakirja on ristiriidassa hankkeen kanssa. Alunperin seurakuntatalon rakentajat lahjoittivat tontin kaupungille sillä ehdolla, että kaupunki vuokraa lahjoitetut alueet seurakunnille toimintakeskusta varten 50 vuoden ajaksi. Vuokra-ajaksi määriteltiin 1.4.1972–31.3.2022.

Mitä tulee seurakuntatalon tekemättömistä putki- ja kattoremonteista aiheutuneisiin vaurioihin, tilanne herättää ajatuksia. Vastaavat korjaukset ovat tehty alueen asuintaloissa jo vuosia sitten. Ihmettelen, miksi peruskorjaukset on jätetty tekemättä ikään kuin purkamista odottamaan.

Kun vielä tonttikustannuksetkin ovat lahjoitusmaan osalta lähes olemattomat, on Kaukajärvellä toimittu pienellä satsauksella. Mielestäni alkuperäisten rakentajien tahtoa tulisi talon säilyttämisen osalta kunnioittaa.

Marjatta Hyvärinen

Kaukajärvi

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.