Autot eivät usko stop-merkkiä

Lapintien ja Juhlatalonkadun risteyksessä on katutöiden takia Juhlatalonkadun ylittävää jalankulkureittiä siirretty väliaikaisesti parikymmentä metriä risteyksessä Juhlatalonkadulle päin.

Jalankulkijoiden turvaksi on kadun ylityskohtaan laitettu autoille stop-merkki. Tähän mennessä en ole yhdenkään auton nähnyt pysähtyvän stop-merkille. Molempien osapuolten pitää olla varovaisia. ettei onnettomuuksia satu.

Jorma Hautala

Lempäälä

Kommentit (1)

Kommentit

Varmaankaan siksi kukaan ei pysähdy merkin kohdalle, koska siihen ei pidäkään pysähtyä.
Liikennesääntöjen opettelu vähentäisi ihmeellisiä tapahtumia.

"Merkillä osoitetaan, että risteykseen tai tielle tuleva ajoneuvo on aina pysäytettävä pysäytysviivan kohdalle. Missä pysäytysviivaa ei ole, ajoneuvo on pysäytettävä välittömästi ennen risteävää tietä sellaiseen kohtaan, josta on mahdollisimman hyvä näkemä risteävälle tielle. Merkki osoittaa myös, että ajoneuvon on väistettävä ajoneuvoja ja raitiovaunuja, jotka saapuvat risteykseen risteävältä tieltä tai etuajo-oikeutetulta suunnalta. Liikenneympyrässä merkillä osoitetaan, että liikenneympyrään tuleva ajoneuvo on pysäytettävä ja sen on väistettävä liikenneympyrää käyttäviä ajoneuvoja ja raitiovaunuja. Rautatien tasoristeyksessä merkillä osoitetaan, että ajoneuvo on ennen tasoristeyksen ylittämistä pysäytettävä merkin kohdalle. (23.12.1998/1133)

232. Pakollinen pysäyttäminen "

res.kulj.au

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.