Mutka tulee kuntalaiselle kalliiksi

Tavara-asema rakennuksena on tamperelaisille tullut varsin tutuksi viime aikoina.

Rakennuksen korjauslaskelmat ovat yli kolme miljoonaa euroa. Summa on sama joka käytetään vuosittain peruskoulujen niin sanottujen pienten investointien rahoituksena korjaamaan kouluissa esimerkiksi akustointia, erilaisia tilatarpeita sekä pienimuotoisia remontteja ja jopa pieniä sisäilmakorjauksia.

On käsittämätöntä, että Tampere kantaa suurta huolta tyhjillään olevasta sisäilmaongelmaisesta rauniosta.

Samaan aikaan tässä kaupungissa on sisäilmasto-ongelmaisia päiväkoteja ja kouluja, joissa aikuiset ja lapset työskentelevät, oireilevat ja sairastuvat päivittäin.

Sisällissodan aikaisia luodinreikäseinämiä voi siirtää Werstaaseen, mutta mihin siirretään sisäilmasta sairastuneita henkilöitä?

Koulukiinteistön elinkaaressa ei ole enää varaa lykätä kalliita perusparannuksia vuodesta toiseen, ja tilkitä akuutteja ongelmakohteita väliaikaislaastarilla. Varsinkin Tampereella perusopetuksen koulutalot ovat ikärakenteeltaan vanhoja ja ehtoopuolella, mitä tulee käyttäjiin ja neliöiden uusiokäyttöön. Huonoa sisäilmaa sairastavia taloja riittää ja korjausvelka on valtava.

Mikäli Tavara-asemaa ei pureta, ei myöskään kaupungin tule sitoutua maksumieheksi rakennuksen korjaukseen. Niille miljoonille on arvokkaampaa käyttöä niissä rakennuksissa, joissa lapsemme kasvua päiväkodista kouluun tuetaan.

Tavara-aseman ympäristön liikennejärjestelykaaoksesta ei puutu enää kuin se, että nakataan vielä isoja rahoja, satoja tuhansia euroja alueen uudelleen suunnitteluun ja liikennevalo-ohjattuun risteykseen. Sen jälkeen käydään purkamisesta valituskierrokset eri oikeusasteissa raskaamman kautta. Lystin maksaa tamperelainen veronmaksaja.

Raimo Laaksonen

Tampere

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.