Popcornit esiin

Kesäkuun toisena päivänä nähtiin Tampereen kaupungintalolla jokseenkin historiallinen harvinaisuus, kun kaikkien poliittisten ryhmien puheenjohtajat olivat saapuneet allekirjoittamaan pormestari Lauri Lylyn (sd) pormestariohjelman. Historiallinen koalitio piti sisällään 67 valtuutetusta kaikki muut paitsi oman ryhmän muodostaneen Aarne Raevaaran.

Nyt koalition sisältä kuuluu soraääniä. Etenkin Kokoomus ja myös SDP ovat olleet pettyneitä Vasemmistoliiton äänestyskäyttäytymiseen. Pettymys kärjistyi osaltaan talouskatsauksen käsittelyssä, jossa Vasemmistoliiton valtuutetut äänestivät sosiaali- ja terveyspalveluilta talousarviossa pysymistä edellyttävää toimenpideohjelmaa vastaan.

"En osaa arvioida, onko Vasemmistoliitolla ryhmäkuria. Jos ennen puolueessa ovat olleet enemmistöläiset vallalla, onko kelkka kääntynyt nyt vähemmistöläisten suuntaan?", ihmettelee Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Ilkka Sasi.

Sasi sanoo, että pormestariohjelmassa on määritelty tietyt asiat, joihin allekirjoittajat ovat sitoutuneet. Hän kehuu myös Perussuomalaisten sitoutumista ”vastuulliseen taloudenpitoon”. Vasemmistoliitolle kiitosta tulee vähemmän. "Jos on sitoutunut ohjelmaan, sitä on noudatettava: nainen on joko raskaana tai ei ole. Vasemmistoliitolla on tässä pohdinnan paikka, haluavatko he olla mukana.", Sasi toteaa Tamperelaisen haastattelussa.

Vasemmistoliiton ryhmyri Mikko Aaltonen on kokoomuslaisen kollegansa näkemyksistä ihmeissään. "Ihmeellisiä näkemyksiä. Mitä tilakeskus-asiaan tulee, siitä ei ole mitään mainintaa pormestariohjelmassa, että miten siitä pitää äänestää. Sasillakaan tuskin semmoisia ennustajankykyjä on, että hänkään osaa sanoa mitä neljän vuoden aikana tismalleen tapahtuu", Aaltonen sivaltaa.

Oli ennalta arvattavissa, että isossa koalitiossa alkaa tulla irtiottoja ja henki rakoilla, kunhan valtuustokausi pääsee kunnolla vauhtiin. Kokoomuksen ja Vasemmistoliiton tiukka sanailu osuu sopivasti talousarviokokouksen alle. Mitään suurta draamaa tästä tuskin saadaan: Lylyn koalitio on niin suuri, että Vasemmistoliiton lähtö ei sitä juuri hetkauttaisi.

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.